Pelerinaj de Paste in Tara Sfanta

Pelerinaj de Paste in Tara Sfanta Mareste imaginea.


Sfintele Pasti in Tara Sfanta - "Veniti de luati lumina !"

15 - 22 aprilie 2009

Ziua 1 / Miercurea Mare, 15 aprilie

Intalnire la Aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei, la ora 07.00, pentru formalitatile vamale si de imbarcare la zborul LY 57 (10.15) cu sosire la Tel Aviv la ora 12.50. Transfer la autocar. Se viziteaza Foisorul Cinei celei de Taina, Mormantul Regelui David si Biserica catolica Adormirea Maicii Domnului, aflate pe Muntele Sion. Scurt popas la Zidul Plangerii. Cina si cazarea in Ierusalim, la hotel de 4*.

Ziua 2 / Joia Mare, 16 aprilie

Mic dejun. Ziua incepe cu participarea la ritualul Spalarea Picioarelor, ce are loc la Biserica Sfantului Mormant. Vizitarea Muntelui Inaltarii - Muntele Eleon, cu: Manastirea ortodoxa Eleon, ridicata de Sfanta Elena; Biserica catolica a carmelitelor “Pater Noster” - Tatal Nostru, si Manastirea franciscana “Dominus Flavit” (biserica in forma de lacrima) - unde Domnul a plans necredinta Ierusalimului si a profetit apropiata lui daramare; Gradina Ghetsimani - locul de rugaciune cel mai iubit de Iisus Hristos din tot Ierusalimul; Bisericii Natiunilor - unde se afla piatra originala si locul prinderii Domnului; Biserica Mormantului Maicii Domnului - biserica semi-ingropata, ridicata in secolul al XI-lea de cruciati. Deplasare Ierusalim - Ein Kharem, vizita la Biserica Sfantul Ioan Botezatorul si Biserica Sfintei Intalniri intre Fecioara Maria si Sfanta Elisabeta. Cina si cazare in Ierusalim, hotel 4*.

Sfantul Mormant al Domnului - Ierusalim

Ziua 3 / Vinerea Mare, 17 aprilie

Mic dejun. Intrarea in Sfanta Cetate prin Poarta Sfantul Stefan sau Poarta Leilor; parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa, cu cele 14 opriri ale lui Iisus de pe Drumul Crucii; se viziteaza Sfantul Mormant, Golgota, Piatra Mirungerii, Biserica Ortodoxa a Invierii; vizitarea tuturor paracliselor. Cina si cazare in Ierusalim, hotel 4*. Pelerinii care doresc sa incerce a intra in Biserica Sfantului Mormant, pentru a primi Sfanta Lumina, se vor aseza la coada ce se formeaza la Poarta Jaffa, inca din timpul noptii. Sfanta Lumina vine intre orele 13.00 - 14.00.

Ziua 4 / Sambata Mare, 18 aprilie - venirea Sfintei Lumini

Mic dejun. Pelerinii ramasi in hotel peste noapte au program liber. Cei care au participat la venirea Sfintei Lumini se vor intoarce la hotel, pentru odihna si masa. Urmeaza Noaptea Invierii, pe care o vom intampina la Asezamantul Romanesc din Ierusalim, doar cine doreste. Slujba de Inviere se termina in jurul orei 04.30.

Ziua 5 / Duminica Invierii, 19 aprilie - Sfintele Pasti

Mic dejun. Vom pleca spre amiaza catre pustiul Iudeii, prin Betleem, pentru a vizita Manastirea Sfantul Sava, unde se afla moastele intregi ale Sfantului Sava, si a Manastirii Sfantului Teodosie, intemeitorul vietii de obste in Palestina. Intorsi in Betleem vom vizita Biserica Nasterii Mantuitorului. Cina si cazare in Ierusalim, la hotel de 4*.

Sfantul Mormant al Domnului - Ierusalim

Ziua 6 / luni, 20 aprilie - Sfintele Pasti

Mic dejun. Ierihon - Vizita la Asezamantul Romanesc si Dudul lui Zaheu. Deplasare la Hozeva, vizitarea Manastirii Sfantul Gheorghe Hozevitul, cu Pestera Sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul si moastele intregi ale Cuviosului Ioan Iacob Hozevitul de la Neamt. Vizita la Manastirea Sfantul Gherasim de la Iordan. Scurt popas la Marea Moarta. Deplasare pe Valea Iordanului, spre Nazareth. Cina si cazarea in Nazareth, la hotel de 4*.

Ziua 7 / marti, 21 aprilie - Sfintele Pasti

Mic dejun. Deplasare la Muntele Tabor - locul unde Hristos s-a Schimbat la Fata, aratandu-le ucenicilor dumnezeirea Sa. In drumul spre Marea Galileii ne oprim la Raul Iordan, pentru binecuvantare. Optional se poate servi Pestele Sfantului Petru, la pranz (aprox. 20 $). Muntele Fericirilor - unde Mantuitorul a tinut Predica de pe Munte. Tabgha, locul inmultirii painilor si a pestilor, cu care Iisus a hranit 5.000 de barbate, fara a socoti femeile si copiii. Capernaum, orasul cel mai iubit de Iisus, locul unde El a facut cele mai multe minuni. Daca timpul permite, tot optional, plimbare cu barca pe Marea Galileii (10 $). Cina si cazarea in Nazareth, la hotel de 4*.

Biserica ortodoxa <a href='/acatiste/67193-acatistul-sfantului-arhanghel-gavriil' _fcksavedurl='/acatiste/67193-acatistul-sfantului-arhanghel-gavriil' title='Acatistul Sfantului Arhanghel Gavriil' class='linking auto'>Sfantul Arhanghel Gavriil</a> - Nazaret

Ziua 8 / miercuri, 22 aprilie - Sfintele Pasti

Mic dejun. Vizitarea orasului Nazareth - locul copilariei lui Iisus. Vizita cuprinde Biserica Buna Vestire, care adaposteste ruinele Casei lui Iosif, apoi Biserica Sfantul Iosif - ridicata deasupra atelierului de tamplarie al lui Iosif, Biserica Ortodoxa Sfantul Gavriil, aici gasindu-se Fantana Sfintei Fecioare Maria. Scurta oprire in Satul Cana Galileii, pentru a vizita biserica ridicata pe locul unde Iisus a facut prima minune, a transformarii apei in vin. Transfer la aeroport pentru formalitatile vamale si de imbarcare la zborul LY 571 (19.35), cu sosire pe Otopeni la ora 21.50.

Pretul pelerinajului:

- 825 Euro / persoana / loc in camera dubla/tripla;
- tariful este valabil pentru un grup de minim de 35 de persoane;
- supliment single 270 Euro.

Servicii turistice incluse in pretul pelerinajului:

- transport cu avionul Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti, compania EL AL;
- 7 nopti cazare la hotelurile mentionate sau similare;
- masa in regim demipensiune (mic dejun si cina);
- intampinare si transfer aeroport - hotel - aeroport;
- transport local cu autocar de lux cu aer conditionat, conform programului;
- ghid local vorbitor de limba romana la principalele obiective din Israel si din Betleem;
- portul bagajelor la hoteluri;
- intrare la Capernaum.

Servicii neincluse in pretul pelerinajului:

- asigurare medicala;
- taxa de aeroport 105 Euro;
- taxi Muntele Tabor, dus- intors 20 Euro;
- bacsisuri pentru ghizii locali din Israel - 30 Euro.

Optional !

- alte vizite si taxe care nu sunt incluse in program;
- mese suplimentare;
cheltuieli personale.

Pentru inscriere sunt necesare:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data returului in tara;
- copie xerox pasaport.

Nota !

Vizele se aplica pe pasaport la aeroportul din Tel Aviv. Autoritatile israeliene isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere, chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice.

Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.

Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale. Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel.

Important !

Este foarte important sa purtati imbracaminte decenta in timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel veti fi opriti la intrare - pantaloni lungi, bluze cu maneca lunga sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile. Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda.
 

Date de contact:

Basilica Travel, Bucuresti, str. Domnei, nr. 20, Sector 3
Tel/fax: +40 21 316 35 03
Tel: +40 37 274 85 34

Mircea Enache - Tel: 0732.128.995

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 13531

Voteaza:

Pelerinaj de Paste in Tara Sfanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE