Pelerinaj la Cacica

Mii de pelerini se vor afla anul acesta la sanctuarul national marian din Cacica (jud. Suceava) in zilele de 14 si 15 august, cu ocazia sarbatorii Adormirii Maicii Domnului, informeaza Biroul de Presa al Episcopiei Romano-Catolice de Iasi. Pe langa cei din Romania, vor fi prezenti pelerini din Germania, Polonia, Ungaria, Austria, Italia.

La celebrarile de anul acesta, va fi prezent si IPS Ioan Robu, Arhiepiscopul si Mitropolitul Romano-Catolic de Bucuresti.

Anul acesta, pelerinajul capata o semnificatie deosebita: se implinesc 200 de ani de cand icoana miraculoasa a Maicii Domnului a fost adusa si asezata in prima biserica din Cacica.

Printre pelerini se numarara si PS Petru Gherghel, Episcopul Diecezei Romano-Catolice de Iasi, PS Aurel Perca, Episcop auxiliar de Iasi. Din programul celebrarilor de la Cacica face parte pelerinajul tinerilor de astazi, 14 august, fiind condus anul acesta de PS Episcop Petru. Pelerinajul pe jos incepe la circa 5 km de Cacica, la 11:30, urmand ca la ora 13:30 sa aiba loc ritul primirii pelerinilor, iar la ora 18:00 - Sfanta Liturghie.

La ora 22:00 va avea loc Privegherea cu lumanari. In ziua de hram, maine, 15 august, vor avea loc: la ora 06:00, Sfanta Liturghie in limba romana; la ora 07:30, Sfanta Liturghie greco-catolica. Liturghia in limba maghiara va fi la ora 08:00, iar Liturghiile in limba polona si in limba germana, la ora 09:15. In centrul sarbatorii Adormirii Maicii Domnului este Liturghia de hram celebrata, la ora 11:00, de IPS Ioan Robu. La final, vor fi binecuvantate florile si obiectele religioase aduse de pelerini.

Icoana Maicii Domnului, copie a icoanei „Madona Neagra“ de la Czestochowa (Polonia), a fost adusa la Cacica in anul 1809. Sanctuarul se gaseste in frumoasa regiune bucovineana, la 19 km de Gura Humorului si la 36 de km de Suceava.

Sursa: ziarullumina.ro

.

14 August 2009

Vizualizari: 1093

Voteaza:

Pelerinaj la Cacica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE