Dubla sarbatoare, la Manastirea Radu Voda din Capitala


Dubla sarbatoare, la Manastirea Radu Voda din Capitala

Hramul bisericii "Sfanta Treime" si cei 440 de ani de la infiintarea acestui asezamant monahal au fost marcate, ieri, prin oficierea slujbei Sfintei Liturghii arhiresti. Slujba a fost oficiata de Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Manastirea Radu Voda a fost fundata de catre voievodul Alexandru al II-lea Mircea (1568-1577) si doamna sa, Ecaterina, pentru a-i multumi lui Dumnezeu ca i-a daruit victoria in lupta pe care a dat-o, pe aceste locuri, impotriva lui Vintila-Vornicul si Dumbrava-Vornicul. Voda a ridicat-o cu gandul de a fi Mitropolia Capitalei.

Planul si formele arhitectonice ale bisericii Manastirii "Radu-Voda" sunt inspirate din cele ale bisericii episcopale de la Curtea de Arges, cu diferenta ca materialul de constructie intrebuintat nu este piatra, ci caramida.

Planul este triconc, cu turla pe naos, cu un pronaos largit, acoperit cu trei turle, din care cea principala se sprijina pe douasprezece coloane, simbolizand pe cei doisprezece Apostoli, ca si la modelul de la Curtea de Arges.

.

17 Iunie 2008

Vizualizari: 818

Voteaza:

Dubla sarbatoare, la Manastirea Radu Voda din Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE