Azi este ultima zi de inscriere la titularizare

Absolventii promotiei 2009 pot depune adeverinta de absolvire si pot sa isi valideze fisa de inscriere (prin semnatura) pentru examenul de titularizare pana astazi, 8 iulie, potrivit calendarului de miscari ale personalului didactic pentru perioada 2009-2010. Concursul de titularizare centralizat va avea loc pe 15 iulie. Rezultatele finale ale concursului vor fi afisate in data de 24 iulie, iar prima etapa de repartizare computerizata, la nivel judetean, a candidatilor care au obtinut cel putin nota 7,00 pe posturile didactice/catedre vacante titularizabile va avea ca termen data de 29 iulie.

In judetele in care se deruleaza programul-pilot de descentralizare privind finantarea unitatilor de invatamant, Braila, Cluj, Dolj, Harghita, Iasi, Neamt, Sibiu si Satu-Mare, concursul de titularizare s-a desfasurat in scoli sau in centre de examen. In schimb, in celelalte judete, concursul de titularizare se desfasoara centralizat, coordonat de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) prin inspectoratele scolare judetene.



Astfel, depunerea si verificarea optiunilor (cu fisa-martor) de catre candidatii care si-au validat fisa de inscriere se vor face in zilele de 27 si 28 iulie. Pana la data de 3 august vor fi publicate pe portalul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii lista cu posturile didactice/catedrele netitularizabile ramase vacante, inclusiv a celor titularizabile ramase neocupate care au devenit netitularizabile si a posturilor didactice/catedrelor rezervate. In zilele de 17 si 18 august va avea loc repartizarea, in sedinta publica, in ordinea descrescatoare a notelor obtinute la concursul national/concursul organizat pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante in unitatile de invatamant preuniversitar din municipiul Bucuresti si judetele nominalizate in Ordinul ministrului Educatiei sau a punctajului obtinut prin aplicarea criteriilor si punctajelor de evaluare a personalului didactic cuprinse in Anexa 2 din Metodologia privind miscarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar, pe posturi didactice/catedre vacante/rezervate a cadrelor didactice care au solicitat detasare la cerere, conform Articolului 81 din Metodologia privind miscarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar.

Concursul pentru suplinire va fi organizat la nivel judetean pana la 28 august, iar rezultatele vor fi afisate pana in 31 august. Cei care vor dori sa depuna contestatii o vor putea face pana pe 31 august, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 2 septembrie. Depunerea si inregistrarea dosarelor pentru cumul/plata cu ora a suplinitorilor fara studii corespunzatoare postului va avea loc in zilele de 24 si 25 august, iar testarea - pe 27 si 28 august.

Etapa a IV-a de repartizare in sedinta publica la nivel judetean a candidatilor suplinitori cu studii corespunzatoare postului care au obtinut cel putin nota 5,00 la concurs si acordarea orelor in regim de plata cu ora/cumul cadrelor didactice titulare, asociate si pensionate se va face in zilele de 3 si 4 septembrie, iar acordarea orelor ramase neocupate in regim de cumul/plata cu ora personalului didactic titular si cadrelor didactice asociate/pensionate in zilele de 7 si 8 septembrie.

Ultima etapa de repartizare in sedinta publica la nivel judetean a suplinitorilor fara studii corespunzatoare postului care au obtinut cel putin media 5,00 la testarea din 27 si 28 august se va face in zilele de 9 si 10 septembrie.

Sursa: ziarullumina.ro

.

08 Iulie 2009

Vizualizari: 672

Voteaza:

Azi este ultima zi de inscriere la titularizare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE