20 de ani de cand Andrei Tarkovski a plecat dintre noi

 

Profesorii si elevii Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Bucuresti vor discuta pe 18 decembrie la Manastirea "Radu Voda" despre filmele regizorului Andrei Tarkovschi. Evenimenul se inscrie in seria de manifestari menite sa marcheze 20 de ani de la trecerea la cele vesnice a marelui regizor Andrei Tarkovski. La manifestarile care vor avea loc intre 17 si 20 decembrie, va fi prezenta si scriitoarea Marina Tarkovskaia, sora regizorului, impreuna cu sotul ei, regizorul Aleksandr Gordon, fost coleg de facultate cu Andrei Tarkovski. Acestia au fost invitati de Cinemateca din Timisoara.


In cadrul acelorasi manifestari, marti, 19 decembrie, la Muzeul Taranului Roman vor avea loc vizionari de filme studentesti semnate de A.

Tarkovski si Aleksandr Gordon si a unui documentar despre Andrei Tarkovski (aprox. 2 ore). Va avea loc si lansarea cartii "De vorba cu Marina Tarkovskaia" de Elena Dulgheru, pentru ca apoi sa urmeze o intalnire la o masa rotunda cu discutii, respectiv conferinta de presa. (L.A.)

 

.

12 Decembrie 2006

Vizualizari: 2491

Voteaza:

20 de ani de cand Andrei Tarkovski a plecat dintre noi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE