Un strop de binecuvintare in curtea Spitalului Judetean


Caldura torentiala de la finele lunii iunie nu i-a indepartat pe bacauani de biserici. In ciuda soarelui care parea ca topeste totul in jur, sute de crestini au ales sa-si petreaca orele diminetii de Sfintii Petru si Pavel in atmofesfera de evlavie, credinta si dragoste a lacasului de rugaciune din incinta Spitalului Judetean Bacau.

Zeci de persoane, pentru care suferinta e sinonim cu viata, iar o zi traita reprezinta o minune si o binecuvintare, dar si oameni aflati in trecere prin Parcul "Cancicov" s-au adunat in curtea bisericii "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din incinta Spitalului pentru a serba hramul sfintului lacas. Cu totii, alaturi de preotii slujitori, au tinut sa ia parte la cele doua ore de slujba religioasa. Nu este putin lucru sa vezi batrini, imbracati in halate sau in pijamale, ori cadre medicale, cum zabovesc stind in picioare, infruntind caldura si neputinetele trupesti, pentru a asculta slujba Sfintei Liturghii.

Sarbatoare a fost ieri si la catedrala romano-catolica "Sfintii Petru si Paul" din centrul Bacaului. Sute de crestini de rit apusean au ales sa-si petreaca un ceas in rugaciune, la una dintre cele sase liturghii oficiate in ziua hramului. "Am oficiat prima Liturghie la ora 6.00 dimineata, iar ultima, la ora 18.00", a predicat monseniorul Stefan Erdes.

Hram si la Biserica Romano-Catolica din Onesti

Si biserica romano-catolica "Sfintii Petru si Paul" din Onesti si-a sarbatorit hramul. Un mare numar de credinciosi din municipiul a urmarit slujba religioasa oficiata de Iosif Paulet, preotul paroh al bisericii, si preotii Ion si Mihai Caitar, care, desi s-au stabilit de mai multi ani in Germania, au tinut sa fie prezenti la sarbatoare. Duminica, 2 iulie, credinciosii romano-catolici din Onesti il vor avea in mijlocul lor pe PS Petru Gherghel, Episcop de Iasi. El va fi prezent la aceasta biserica la Liturghia Solemna a Mirului.

Ionut BARBU, Ion MORARU

.

30 Iunie 2006

Vizualizari: 1373

Voteaza:

Un strop de binecuvintare in curtea Spitalului Judetean 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE