Printul Albert al II-lea de Monaco l-a vizitat pe PF Parinte Daniel

Joi, 23 aprilie 2009, la Resedinta patriarhala din Bucuresti, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit pe Alteta Sa Serenisima Printul Albert al II-lea de Monaco aflat in Romania intr-o vizita oficiala.

In cadrul convorbirilor, au fost discutate mai multe teme de interes comun, precum: afirmarea valorilor crestine in contex european; dialogul intercrestin, interreligios si intercultural; solutiile oferite de spiritualitatea crestina la criza economica globala etc.

In acest sens, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a subliniat faptul ca valorile crestine, care constituie insasi matricea Europei, trebuie afirmate si aparate cu tarie in contextul unei accentuate secularizari care ameninta insasi identitatea continentului nostru.

Preafericitul Parinte Patriarh a amintit de sprijinul pe care comunitatile ortodoxe romane din strainatate il primesc din partea altor Biserici crestine, prin oferirea de lacasuri de cult, ceea ce constituie o modalitate concreta de cooperare intercrestina.

Drept urmare, Preafericirea Sa a remarcat trecerea graduala de la un dialog intercrestin si interreligios teoretic la unul practic, existential, care raspunde solidar problemelor concrete ale oamenilor.

Alteta Sa Printul Albert al II-lea de Monaco a subliniat importanta tezaurului cultural crestin european si nevoia unei cooperari practice in domeniul cultural, economic si ecologic. In acest sens, a apreciat receptivitatea Romaniei pentru sursele energetice alternative: energie solara, eoliana etc.


BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

23 Aprilie 2009

Vizualizari: 517

Voteaza:

Printul Albert al II-lea de Monaco l-a vizitat pe PF Parinte Daniel 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE