Congres International de Istorie a Religiilor la Bucuresti

 

Cel mai notabil eveniment stiintific al sfarsitului de an, Congresul International de Istorie a Religiilor, va avea loc la Bucuresti, in perioanda 20 - 30 septembrie, informeaza Amos News.

 

Acest eveniment international este organizat de catre Asociatia Romana de Istorie a Religiilor, Centrul de Istorie a Religiilor din Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti, Asociatia Europeana de Studii ale Religiilor si Asociatia Internationala pentru Istoria Religiilor, si va reuni circa 150 de savanti din peste 30 de tari de pe patru continente, la care se vor adauga in jur de 30 cercetatori romani din tara si strainatate. De asemenea, cu acelasi prilej va fi organizata, la Bucuresti, conferinta speciala a Asociatiei Internationale pentru Istoria Religiilor. Tema generala a Congresului va fi "Istoria Religioasa a Europei si Asiei".

 

In anul francofoniei si cu o saptamana inainte de Sommet-ul mondial francofon de la Bucuresti, Agence Universitaire de la Francophonie, prin birourile sale din Paris si din Bucuresti a inclus Congresul intre manifestarile Sommet-ului si devine astfel coorganizator, oferind structurii stiintifice o acoperire francofona.

Bucurestiul are sansa, irealizabila in urma cu 20 de ani si si improbabila in urma cu 10 ani, de a fi prima capitala din Estul Europei care gazduieste Congresul european inainte de intrarea Romaniei in U.E. 

.

06 Septembrie 2006

Vizualizari: 2062

Voteaza:

Congres International de Istorie a Religiilor la Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE