Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor il plateste degeaba pe Vasile Lupu


Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat ieri ca Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor ii plateste nejustificat pe avocatul Vasile Tudor si pe fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Vasile Lupu, pentru a se ocupa de retrocedarea celor 192.000 hectare de padure solicitate de catre Biserica. Onofrei a considerat ca cei doi sunt in momentul de fata platiti pentru un lucru care oricum va fi reglementat prin noile legi ale proprietatii, in baza actelor doveditoare ce vor fi prezentate de Arhiepiscopie.


"Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor ii plateste degeaba pe Vasile Lupu si Vasile Tudor pentru ca oricum noi le dam proprietatile, cu sau fara <contributia> celor doi, care probabil iau o gramada de bani. Si deci e un demers inutil.

Pentru ca nu e cazul sa creada ca daca domnii Lupu si Tudor insista, noi o sa incercam sa le dam mai repede proprietatile pe care le cer. Oricum le dam in limita si ritmul care se poate da si cat de repede posibil. Asta este ceea ce noi, Comisia judeteana, si eu, ca prefect, vreau sa fac", a spus prefectul judetului. Mai mult, el a precizat ca Vasile Lupu face presiuni inutile la Comisia Judeteana de Fond Funciar pentru a solicita retrocedarea terenurilor forestiere solicitate de Biserica din Bucovina. Onofrei considera ca o data ce a lucrat la noile legi ale proprietatii, Vasile Lupu ar trebui sa stie ca retrocedarea terenurilor va fi facuta in termenele stabilite, iar eventualele interventii pentru accelerarea acestui proces sunt inutile si anormale. "Arhiepiscopia bate la usi deschise prin Lupu si Tudor. Deci vad inutila prezenta domnului Lupu si a avocatului Tudor in a ajuta Biserica. Ei ne cer sa facem ceea ce noi trebuie sa facem. Si daca Arhiepiscopia sau Fondul Bisericesc ii mai si plateste este absolut inutil. Ei nu trebuie sa medieze ceva intre ei si noi, sa apere ceva in instanta, pentru ca lucrurile sunt foarte clare prin lege. Mai bine ii foloseste in alta parte", a mai subliniat Orest Onofrei.

.

10 August 2005

Vizualizari: 1247

Voteaza:

Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor il plateste degeaba pe Vasile Lupu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE