Traditii si obiceiuri romanesti de Craciun la Madrid

 

"Traditii si obiceiuri romanesti de Craciun" la Madrid

 

Publicul spaniol va avea posibilitatea sa cunoasca cele mai importante traditii si obiceiuri romanesti de Craciun si de Anul Nou in cadrul unei manifestari organizate, in 19 decembrie, la Institutul Cultural Roman de la Madrid.

 

Evenimentul isi propune sa prezinte ceremonialul Sarbatorilor, al colindatului, tipurile de colinde si alte obiceiuri din aceasta perioada a anului precum  plugusorul, cantecele de stea, teatrul popular, etc.

Prezentarea va fi sustinuta de etnologul Silvia Chitimia, doctor in etnologie (teza cu titlul "Simboluri hermetice in cultura traditionala romaneasca"), cercetator la Institutul de Etnologie si Folclor "Constantin Brailoiu" din Bucuresti, eseista si poeta.

Prezentarea va contine si comentarii privitoare la originea cuvintelor colind si Craciun, la continutului textelor de colind, la mesajul religios si folcloric al acestora. Lucrarea cu titlul "Sarbatoarea dintre ani.

Mistere, datini si ceremonii romanesti" va pune in evidenta originea, traditia si obiceiurile pastrate de-a lungul anilor precum si varietatea manifestarilor ce au loc cu aceasta ocazie. 

Va urma proiectia a doua filme-documentar despre obiceiurile si traditiile romanesti de Craciun ("Colinde din Maramures" si "Sarbatori de iarna") si vor fi ascultate cele mai reprezentative colinde si cantece de iarna ale romanilor.

 

                   

.

13 Decembrie 2007

Vizualizari: 3042

Voteaza:

Traditii si obiceiuri romanesti de Craciun la Madrid 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE