Simpozionul - Familia crestina in societatea contemporana, in Episcopia Giurgiului

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, ieri, 5 martie, la Seminarul Teologic "Teoctist Patriarhul" din Giurgiu, a avut loc Simpozionul "Familia crestina in societatea contemporana - institutia familiei si rolul ei in educarea si formarea tinerelor generatii". Evenimentul a fost organizat de catre Episcopia Giurgiului prin Sectorul Social, in colaborare cu Colegiul National "Ion Maiorescu" din Giurgiu. La eveniment au luat parte PC. Pr.

Popa Edmond Nicolae, Consilier Social al Episcopiei Giurgiului, profesori si psihologi de la Colegiul National "Ion Maiorescu", reprezentanti ai Directiei de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului din mun. Giurgiu, reprezentanti ai Inspectoratului scolar, cadre didactice de la Seminarul Teologic "Teoctist Patriarhul" si domnul doctor Cosmin Georgescu, moderatorul lucrarilor simpozionului.

In cadrul simpozionului au avut loc dezbateri si au fost aduse in discutie teme care au vizat importanta Familiei ca mediu in care se deprinde comportamentul religios, familia crestina fiind "biserica de acasa", loc al credintei si al rugaciunii, al jertfei si al respectului. De asemenea, a fost subliniata si necesitatea implicarii Bisericii in consolidarea familiei, implicare ce reprezinta intalnirea dintre divin si uman sau mai bine spus revarsarea divinului asupra umanului spre a-l transfigura.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

06 Martie 2009

Vizualizari: 1347

Voteaza:

Simpozionul - Familia crestina in societatea contemporana, in Episcopia Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE