Scoala de vara in pridvorul bisericii, la Parohia Fundu Tutovei

In perioada 3-30 august, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ioachim Bacauanul, in Parohia Fundu Tutovei din Protopopiatul Bacau, comuna Plopana, judetul Bacau, a avut loc Scoala de Vara 2014. Editia de anul acesta a debutat sub genericul Cultura si Cateheza in pridvorul bisericii. Cei mai tineri enoriasi ai parohiei au participat la mai multe ateliere educative, intre care amintim muzica si pictura, povestioare si cateheze despre Sfanta Euharistie si despre Sfintii Brancoveni, jocuri in aer liber, precum si proiectie de film religios si animat.



Acestia au mai luat parte si la slujba Prohodului Maicii Domnului din seara de 14 august, la finalul careia s-au spovedit cu totii, iar a doua zi, de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, au primit Sfanta Impartasanie.

Tot in aceasta perioada, cu implicarea directa a preotului paroh Daniel-Ionel Marari, a avut loc o colecta de carte de beletristica pentru biblioteca parohiei. Cu ajutorul si dragostea unor fii ai satului din municipiul Bacau au fost stranse peste 300 de volume, care au fost introduse in registrul de biblioteca al parohiei la sectiunea laica.

”De aceste carti se vor putea bucura toti enoriasii dornici de cunoastere prin frumoasa lume a cartilor, dar mai ales copiii. De asemenea, prin intermediul parohiei a fost initiata si o colecta de imbracaminte pentru copiii din familii nevoiase, avand in vedere ca in curand va incepe si anul scolar”, a declarat preotul paroh.

In data de 31 august, la finalul acestor frumoase activitati cultural-catehetice si filantropice, a avut loc premierea primei grupe de copii, urmand ca cea de-a doua grupa sa fie premiata pe 7 septembrie.

Partener de mare nadejde pentru parohie la aceasta editie a fost Centrul Catehetic ”Sf. Cuv. Parascheva” din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

Sursa: epr.ro

.

02 Septembrie 2014

Vizualizari: 544

Voteaza:

Scoala de vara in pridvorul bisericii, la Parohia Fundu Tutovei 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Parohia Fundu Tutovei

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE