Sarbatoarea Sectorului Teologic Educational al Patriarhiei

Patriarhia Romana si Fundatia World Vision Romania vor marca joi, 21 iunie 2012, in cadrul unei conferinte de presa, finalul primei etape a proiectului „Alege Scoala!”. Evenimentul va avea loc la Palatul Patriarhiei. Prima etapa a proiectului, desfasurata in perioada 2009-2012, a vizat trei zone de dezvoltare: Bucuresti si Ilfov, Nord - Est (judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui) si Sud (judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman).

„Avem o serie intreaga de invitati atat din cadrul Patriarhiei, ma refer aici la 10 inspectori eparhiali care au facut parte din proiectul Alege Scoala, prima etapa, precum si 30 de preoti care au activat in cadrul acestui proiect din Arhiepiscopia Bucurestilor. Impreuna cu acestia vom face un bilant si vom constata impreuna reusita acestui proiect pentru ca o serie intreaga de copii din toata tara au beneficiat de activitatile desfasurate in cadrul proiectului, foarte multi preoti au beneficiat de cursuri de training in ceea ce priveste formarea de formatori. Iata mai multi beneficiari ai acestui proiect care au reusit sa aduca roade in Patriarhia Romana”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Constantin Patuleanu, Sectorul teologic - educational al Patriarhiei Romane

Sectorul teologic-educational al Patriarhiei Romane isi va sarbatori, cu acest prilej, si ocrotitorul, pe Sfantul Ierarh Grigorie Dascalul, Mitropolitul Tarii Romanesti, pomenit, in fiecare an, la 22 iunie.

„Intr-una din sedintele Permanentei Consiliului National Bisericesc de anul trecut Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a propus ca fiecare sector teologic din cadrul Patriarhiei si Arhiepiscopiei Bucurestilor sa sarbatoreasca un hram. Sectorul teologic educational a primit ca ocrotitor pe Sf. Ier. Grigorie Dascalul, Mitropolitul Tarii Romanesti. El este recunoscut ca intemeietorul al seminariilor teologice in Tara Romaneasca”, a mai spus Pr. Cons. Constantin Patuleanu, Sectorul teologic - educational al Patriarhiei Romane

Sectorul teologic-educational isi desfasoara activitatea in cadrul Administratiei Patriarhale, avand ca atributii analizarea si identificarea solutiilor pentru problemele specifice invatamantului religios si teologic, informarea centrelor eparhiale cu privire la hotararile Sfantului Sinod si ale Guvernului Romaniei in domeniul invatamantului, precum si monitorizarea modului de aplicare a acestor hotarari.

Sursa: basilica.ro
 

21 Iunie 2012

Vizualizari: 525

Voteaza:

Sarbatoarea Sectorului Teologic Educational al Patriarhiei 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

proiectul Alege Scoala

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE