Resfintirea bisericii din parohia Simisna

Sambata, 31 august 2013, locuitorii parohiei Simisna, din Episcopia Salajului, s-au aflat in zi de sarbatoare, acestia bucurandu-se de prezenta in mijlocul lor a Inaltpreasfintitului Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului si a Preasfintitului Parinte Petroniu, Episcopul Salajului. Dupa ce au fost intampinati in biserica mare din localitate, cei doi ierarhi au pornit in procesiune alaturi de preotii din parohiile de pe Valea Somesului si credinciosi spre biserica "Sfantul Nicolae”, unde au savarsit slujba de resfintire a locasului de cult, urmata de savarsirea Sfintei Liturghii. Inaltpreasfintitul Parinte Andrei a rostit un cuvant de invatatura intitulat: "Importanta bisericii pentru fiecare dintre noi si pentru tot neamul laolalta”. La randul sau Preasfintitul Parinte Petroniu a multumit Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Andrei pentru impreuna slujire si a adresat multumiri si parintelui paroh Niculaie Revnic pentru intreaga activitate desfașurata in parohie, astazi fiind ultima slujba savarsita de parintele Niculaie in calitate de paroh, deoarece a ajuns la varsta pensionarii.

Ridicata intre anii 1930-1936, biserica a fost tarnosita de catre vrednicul de pomenire episcop Nicolae Colan in anul 1936.

Intre anii 1944-1947 pe langa aceasta biserica a functionat un schit de maici. Dupa inchiderea schitului, in micuta biserica nu s-a mai slujit decat la sarbatorile bisericesti de peste saptamana, duminica si la sarbatorile mari slujbele tinandu-se in biserica mare a satului ridicata intre anii 1896 -1906. Incepand cu anul 2008, prin purtarea de grija a parintelui paroh Niculaie Revnic si prin vrednicia si devotamentul celor 220 de familii de vrednici credinciosi, dar si a altor binefacatori, biserica a fost reparata capital, interiorul locasului de cult fiind repictat. De asemenea exteriorul bisericii a fost tencuit, au fost facute gardurile, amenajandu-se totodata si curtea locasului de cult. Cu aceasta ocazie, Preasfintitul Parinte Petroniu a acordat domnului Simion Cecan distinctia Crucea Salajana pentru mireni, dar si diplome de apreciere pentru cei implicati in lucrarile de refacere ale bisericii.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

31 August 2013

Vizualizari: 553

Voteaza:

Resfintirea bisericii din parohia Simisna 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE