Pelerinajul de Florii in Arhiepiscopia Iasilor

In protopopiatele Arhiepiscopiei Iasilor vor fi organizate, astazi, 27 aprilie 2013, pelerinaje dedicate sarbatorii Floriilor. La Iasi, procesiunea va fi condusa de PS Calinic Botosaneanul, informeaza Ziarul Lumina, Editia de Moldova.

Iesenii sunt asteptati astazi la Pelerinajul de Florii, care va incepe la Biserica Barboi cu slujba Vecerniei unita cu Litia (ora 15:00), oficiata de PS Calinic Botosaneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iasilor. Preasfintia Sa, alaturi de preotii ieseni si de credinciosi, va conduce procesiunea, care se va desfasura pe traseul: Biserica Barboi-str. Costache Negri - Biserica "Sfantul Sava“ - Manastirea "Sfintii Trei Ierarhi“ - Catedrala mitropolitana din Iasi. La Catedrala mitropolitana din Iasi, pelerinii vor fi asteptati de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

In Protopopiatul Harlau, Pelerinajul de Florii va incepe la ora 13:00 pe traseul: parohia Parcovaci - Biserica "Sfantul Gheorghe“.

La Pascani, Pelerinajul de Florii se va desfasura maine, dupa Sfanta Liturghie. Preotii si credinciosii de la bisericile din municipiu se vor indrepta spre centrul orasului, unde va avea loc o slujba speciala si un concert de cantari religioase.

In orasul Botosani, pelerinajul va incepe la ora 15:00, la Biserica Vovidenia si se va incheia la Biserica "Sfantul Gheorghe“.

Traseul pelerinajului din Sambata lui Lazar de la Dorohoi, care va incepe la ora 13:00, va fi: Biserica "Sfanta Parascheva“-Biserica "Nasterea Maicii Domnului“- Vargolici.

La Darabani, Pelerinajul de Florii se va desfasura incepand cu ora 16:30 pe traseul: Biserica "Sfantul Nicolae“- Biserica "Sfintii Imparati Constantin si Elena“. Procesiunea de Florii din orasul Saveni va incepe la ora 12:00 la Biserica "Sfantul Nicolae“ si se va incheia la Biserica "Sfantul Gheorghe“.

Si la Piatra Neamt se va organiza de la ora 13:00 Pelerinajul de Florii pe traseul: Biserica "Sfantul Ioan Botezatorul“ - Maratei 1- Biserica "Sfantul Ioan“ - Domnesc.

La Targu Neamt preotii si credinciosii se vor intalni la ora 12:00 la Policlinica orasului, iar de aici se va merge in procesiune spre Biserica "Adormirea Maicii Domnului“.

Pelerinajul de Florii organizat de Protopopiatul Roznov se va derula in acest an pe drumul celor 24 de troite, incepand cu ora 12:30, iar in Protopopiatul Ceahlau procesiunea va incepe la ora 16:00 pe traseul: parohia Frumosu-parohia Farcasa.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

27 Aprilie 2013

Vizualizari: 840

Voteaza:

Pelerinajul de Florii in Arhiepiscopia Iasilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE