Papa Benedict al XVI-lea viziteaza Turcia

 

Papa Benedict al XVI-lea isi incepe, astazi, vizita in Turcia. Autoritatile turce au luat masuri speciale de securitate, care nu au fost impuse in Turcia nici in timpul vizitei din 2003 a presedintelui american, George W. Bush.

Politia va bloca doua cartiere in zona unde va fi cazat Papa, de teama unor proteste ale comunitatii musulmane. Autoritatile de la Ankara au promis ca vor depune eforturi pentru ca vizita Papei Benedict al XVI-lea sa fie un succes.



Papa nu va fi primit de o multime entuziasta la Ankara, prima etapa a vizitei din perioada 28 noiembrie - 1 decembrie, cu escale planificate la Efes si Istanbul. Doar cativa militari turci ii vor oferi onorurile ce se cuvin sefului de stat de la Vatican, cu acest titlu urmand sa fie primit de presedintele turc Ahmet Necdet Sezer.

Politia turca va fi mobilizata pentru a impiedica orice incident in timpul vizitei Papei. Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, ministrul de Externe, ministrul de stat pentru Afaceri Religioase si primarul Istanbulului au alte intalniri pe agenda si nu se vor putea intalni cu Papa, decat, cel mult, pe aeroport.

Vizita Papei la Istanbul se va concentra pe intrevederea cu Bartolomeu I, Patriarhul Constantinopolului si liderul Bisericii ortodoxe elene. Suveranul Pontif va profita de ocazie pentru a folosi titlul ecumenic pentru Patriarh, nume neagreat de Ankara, care ii refuza orice rol politic si administrativ.

Papa Benedict al XVI-lea intentioneaza sa efectueze o scurta vizita la Moscheea albastra din Istanbul.

 

Sursa:www.realitatea.net

.

28 Noiembrie 2006

Vizualizari: 2621

Voteaza:

Papa Benedict al XVI-lea viziteaza Turcia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE