Omagiu pentru eroii neamului, la Vaslui si Barlad

In ziua Inaltarii Domnului, in toata Moldova au fost oficiate slujbe pentru eroii neamului. Martirii neamului romanesc au fost omagiati in mod deosebit la Vaslui si Barlad, unde s-au organizat ceremonii religioase si militare.



Preotii din municipiul Vaslui au oficiat ieri o slujba de pomenire pentru eroii neamului romanesc. Parastasul a fost savarsit la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea al orasului, cu binecuvantarea Preasfintitului Corneliu, Episcopul Husilor. Dupa cum ne-a relatat pr. Adrian Chirvasa, protopop al Protopopiatului Vaslui, la acest moment au participat autoritati locale, reprezentanti ai tuturor institutiilor judetene si locale si multi credinciosi. „Ne-am bucurat de un ceremonial deosebit. In cuvantul adresat celor prezenti, am aratat ca cel mai frumos mod de a-i cinsti pe eroii neamului nostru este sa pastram si sa luptam pentru idealurile pentru care au murit. Totodata, am amintit de Sfintii Martiri Brancoveni, crestini, eroi si sfinti, care sunt modele pentru toti conducatorii, dar si pentru toti crestinii“, a spus pr. protopop Adrian Chirvasa. Tot ieri, a fost oficiat Parastasul pentru eroii neamului in Cimitirul Eternitatea din orasul Barlad, unde se afla un monument in cinstea eroilor cazuti in Razboiul de Independenta si in cele doua razboaie mondiale. „Ceremonialul a inceput cu intonarea imnului de stat, urmat de o slujba religioasa la care au participat toti preotii din municipiul Barlad. In continuare, au fost rostite alocutiuni in cadrul carora s-a vorbit despre cinstirea eroilor si despre pomenirea acestora, ca exemple vii de urmat, in ceea ce priveste dragostea de neam si tara. Un moment emotionant a fost constituit de prezenta a sapte veterani de razboi care au asezat o coroana de flori la crucea eroilor neamului. Toti cei prezenti au aplaudat acest moment, gandindu-se ca lor si celor care si-au dat viata pe front le datoram faptul ca suntem pe aceste meleaguri“, a relatat pr. Vasile Laiu, protopop al Protopopiatului Barlad.

Ieri, in ziua Inaltarii Domnului, in toate parohiile din Moldova au fost oficiate slujbe de pomenire pentru eroii neamului.

Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro

.

30 Mai 2014

Vizualizari: 686

Voteaza:

Omagiu pentru eroii neamului, la Vaslui si Barlad 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE