Lansarea proiectelor catehetice 'Scoala Timpului Liber' si 'Scoala Parintilor'

Luni, 23 mai 2011, va avea loc, in cadrul unei conferinte de presa, prezentarea a doua proiecte catehetice – pilot, ce se vor desfasura in cadrul Parohiei „Toti Sfintii” din Ramnicu-Valcea, urmand ca ulterior sa fie implementate si in alte parohii.

Proiectele se desfasoara sub patronajul Arhiepiscopiei Ramnicului, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului si coordonarea Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, de catre preotii Parohiei „Toti Sfintii”, in parteneriat cu Primaria Ramnicului si Inspectoratul Scolar Valcea.
Acestea se inscriu in cadrul proiectelor catehetice ce se desfasoara la nivelul Patriarhiei Romane si descopera grija si preocuparea Bisericii fata de formarea fiilor sai duhovnicesti.

Scoala Timpului Liber (Scoala duminicala) a Bisericii „Toti Sfintii” este un proiect educativ after-school, care dezvolta un program de pregatire continua, perfectionare si performanta in invatamant cu metode interactive moderne, avand drept scop sa adune impreuna Familia, Scoala si Biserica.

Scopul Scolii Timpului Liber ( Scoala duminicala) a Bisericii „Toti Sfintii” este acela de a imbina latura cunoasterii cu cea afectiv-atitudinala necesare formarii personalitatii copilului din perspectiva valorilor crestine, intr-o atmosfera de cooperare si nu de concurenta sau de presiune exterioara.



Parteneriatul Biserica – Scoala – Familie isi propune si dezvoltarea unui program de consiliere a parintilor, Scoala Parintilor in vederea imbunatatirii relatiilor de comunicare a acestora cu membrii familiilor, prin schimbarea atitudinilor si comportamentului acestora.

Centrul de Consiliere si Formare “Iosif Gafton” din cadrul Parohiei „Toti Sfintii” din Ramnicu-Valcea, dezvolta un program de consiliere saptamanal, lunar sau trimestrial, pe probleme de educatie, de comunicare si relationare intre parinti, parinti si copii, parinti si institutiile de invatamant.

Sursa: arhiram.ro

 

.

23 Mai 2011

Vizualizari: 872

Voteaza:

Lansarea proiectelor catehetice 'Scoala Timpului Liber' si 'Scoala Parintilor' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE