Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu va oficia maine slujba inmormantarii militarului cazut la datorie in Afganistan

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu va oficia maine slujba inmormantarii militarului cazut la datorie in Afganistan.

Sublocotenentul post-mortem Vasile Claudiu Popa originar din Alba Iulia, va fi inmormantat cu onoruri militare in Cimitirul Eroilor din Alba Iulia.

Slujba inmormantarii se va desfasura maine, incepand cu ora 12.

00, la Cercul Militar din municipiul Alba Iulia.

La ceremonia funerara vor participa Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale si seful Statului Major General, generalul-locotenent Stefan Danila.

Vasile Claudiu Popa in varsta de 28 de ani si-a pierdut viata duminica trecuta in timpul executarii unei misiuni de lupta in teatrul de operatii din Afganistan.

Era maistru militar clasa a III-a si se afla la a doua misiune in Afganistan, fiind angajat al Ministerului Apararii Nationale din 2006.

Militarul era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V si cu Emblema de Onoare a Fortelor Navale.

Vasile Claudiu Popa a absolvit Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia in 2004, in a 53-a promotie a institutiei de invatamant militar.

Militarului ii va fi conferit, post - mortem, titlul de cetatean de onoare al municipiului Alba Iulia.

Sursa: Radio Reintregirea

.

27 Septembrie 2013

Vizualizari: 608

Voteaza:

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu va oficia maine slujba inmormantarii militarului cazut la datorie in Afganistan 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE