Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, la Manastirea Petrestii de Sus

Icoana facatoare de minuni de la Manastirea Dragomiresti va ajunge duminica, 4 august 2013, la Manastirea “Schimbarea la Fata” din Petrestii de Sus. Dupa ce icoana a salasluit timp de cateva zile in parohia Campia Turzii II, duminica va fi dusa in pelerinaj la Manastirea Petrestii de Sus, cu prilejul sarbatoririi hramului, de Praznicul Schimbarii la Fata a Mantuitorului. Icoana va ramane la Manastire pana marti, dupa Sf.

Liturghie, astfel ca in acest timp credinciosii se vor putea inchina ei.

In toate aceste zile premergatoare hramului, la Manastire se vor oficia slujbe speciale. Programul liturgic va incepe duminica seara, 4 august, la ora 19:30, cand va fi intampinata icoana facatoare de minuni de la Dragomiresti. De la ora 20:00, PS Episcop Vasile Somesanul va oficia Taina Sfantului Maslu, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. PS Vasile Somesanul va fi in mijlocul obstii monahale de la Petrestii de Sus si marti, in ziua hramului, cand va oficia Sf. Liturghie.

Manastirea ”Schimbarea la Fata” din satul Petrestii de Sus, de pe platoul Cheile Turzii, a fost una dintre cele mai vechi asezaminte monahale din Transilvania. Aceasta dateaza din secolul al XVII-lea, iar de-a lungul vremii a fost distrusa in totalitate. In 1998, cu binecuvantarea vrednicului de pomenire, Mitropolit Bartolomeu, a fost reluata constructia Manastirii. In prezent Manastirea se afla in faza de pictura si se lucreaza la finisajele exterioare, a precizat parintele staret Protosinghelul Teofil Popescu.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

04 August 2013

Vizualizari: 761

Voteaza:

Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, la Manastirea Petrestii de Sus 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE