Icoana facatoare de minuni la hramul parohiei Stroesti, Vaslui

Credinciosii din parohia Stroesti, Protopopiatul Husi, judetul Vaslui, si din satele invecinate se vor putea inchina in zilele de 7 si 8 septembrie la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Bujoreni. Pelerinajul este prilejuit de hramul bisericii parohiale, care va fi serbat in ziua pomenirii Nasterii Maicii Domnului.

In parohia Stroesti, Protopopiatul Husi, judetul Vaslui, dupa cum ne informeaza Ziarul Lumina, va fi adusa maine, 7 septembrie 2012, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Bujoreni din judetul Vaslui. Pelerinajul va avea loc cu binecuvantarea Preasfintitului Corneliu, Episcopul Husilor, si este prilejuit de serbarea hramului bisericii parohiale din Stroesti. Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului va fi intampinata la ora 16:30 de un sobor de preoti, la intrarea in satul Stroesti. 'De la intrarea in sat pana la biserica parohiala vom merge in pelerinaj cu icoana Maicii Domnului de la Manastirea Bujoreni. Un grup de credinciosi ai parohiei vor tine in maini prapuri si cruci. Pe parcursul procesiunii se vor intona cantari inchinate Maicii Domnului si vor fi rostite ectenii de catre preotii slujitori. Dupa ce vom ajunge in biserica, toti cei prezenti vor putea sa se inchine icoanei Maicii Domnului. Programul va continua cu slujba Vecerniei unita cu Litia. Asteptam preotii si credinciosii din toate satele vecine la acest eveniment', a spus pr. paroh Valentin Stroe.

Sambata, 8 septembrie, se va oficia Utrenia si Sfanta Liturghie. Dupa agapa frateasca, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului va ajunge din nou la Manastirea Bujoreni.

Biserica parohiei Stroesti a avut ca principal hram Adormirea Maicii Domnului, fiind ctitoria boierului Pintilie din anul 1856. In parohie a existat o biserica din lemn, inchinata Nasterii Maicii Domnului, care s-a daramat, impreuna cu o parte din gospodariile oamenilor, din cauza alunecarilor de teren. Astfel, credinciosii au pastrat hramul vechii biserici.

Parohia Stroesti mai are in componenta trei filii: Bobesti, Giurgesti si Bosia. In ultimul an, de la numirea preotului Valentin Stroe in parohia Stroesti, s-au efectuat reparatii exterioare la filia Bobesti, fiind inlocuite geamurile si usile. Anul viitor, la Biserica 'Nasterea Maicii Domnului' din Stroesti se vor realiza lucrari de reabilitare. De asemenea, vor fi demarate lucrarile la casa parohiala.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

06 Septembrie 2012

Vizualizari: 923

Voteaza:

Icoana facatoare de minuni la hramul parohiei Stroesti, Vaslui 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE