Fii bun de Craciun


In cadrul programului cu caracter permanent "Un dar pentru Hristos" a debutat campania de strangere de fonduri "Fii bun de Craciun", organizata cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Craciun, campanie in urma careia se doreste ajutorarea a 1.500 de copii proveniti din familiile sarace.


Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia, Organizatia Caritas, Societatea de Ajutorare Diakonia Alba Iulia, Arhidioceza Romano-Catolica si Greco-Catolica si-au unit fortele in acesta campanie, ajunsa la a saptea editie. "Dorim sa ajutam copiii saraci din sapte judete. In plan organizatoric am repurtat un succes, deoarece este primul an in care am castigat proiectul de tiparire al afiselor si confectionare a urnelor.

Urnele le vom depune in magazinele care ne-au dat acceptul, dar asteptam din partea marilor magazine ca Selgros, Metro si Univers All acelasi raspuns pozitiv. Pana acum acestia ne-au amanat fara sa ne dea un raspuns clar, spunand ca au nevoie de acceptul celor de la Bucuresti", ne-a spus preotul greco-catolic Flavius Mihet.


A organiza o campanie de colectare de fonduri, fie si sub patronajul bisericii, se dovedeste a fi un act de curaj. Cei 150 de voluntari tineri si idealisti spera ca pana la sfarsitul campaniei munca lor sa aiba rezultatele dorite. Daca la celelalte campanii presa a fost alaturi de organizatori, in acest an a lipsit cu desavarsire. "Anii trecuti televiziunile locale veneau cu noi la inaugurarea urnelor, evenimentul se facea public, lumea stia si ne ajuta. In acest an nici macar la conferinta organizata cu ocazia demararii campaniei nu au fost interesati sa vina", ne-a spus dezamagit Ludescher Laszlo, director executiv Caritas, Filiala Targu Mures.

Sursa: Zi-de-Zi

 

.

28 Noiembrie 2005

Vizualizari: 2946

Voteaza:

Fii bun de Craciun 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE