Denia Acatistului Nascatoarei de Dumnezeu la Paraclisul Catedralei episcopale din Drobeta Turnu Severin

In bisericile ortodoxe se oficiaza vineri seara Denia Acatistului Nascatoarei de Dumnezeu.

In Eparhia Severinului si Strehaiei, vor fi savarsite, de asemenea, la bisericile de mir si manastiri, randuielile liturgice specifice acestei cantari de lauda.



La Paraclisul Catedralei episcopale din Drobeta Turnu Severin, Denia Acatistului va incepe la ora 18:00 si va fi savarsita de Preasfnititul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.

Credinciosii severineni sunt asteptati sa ia parte, pret de cateva ceasuri la oficierea uneia dintre cele mai frumoase slujbe din Postul Mare.

Cunoscute si sub denumirea de "Imnul Acatist”, cantarile Deniei alcatuiesc un veritabil imn de lauda inchinat Sfintei Fecioare Maria. Imnul este atribuit patriarhului Serghie I al Constantinopolului, care l-ar fi alcatuit in urma unei mari primejdii care a venit pentru capitala imperiului din partea avarilor, slavilor si altor populatii barbare care atacau capitala imperiului pe uscat, iar pe mare era asediata de navele persane.

Patriarhul Constantinopolului a mers la Biserica "Sf. Maria” de la Vlaherne, unde se afla Acoperamantul Maicii Domnului si unde a facut tot timpul rugaciuni, iar dupa aceea procesiuni pe strazile capitalei si pe zidul de aparare al cetatii Constantinopolului. Lucrul acesta a impresionat si pe barbari, venind ajutorul Maicii Domnului, in sensul ca flota bizantina, asa putina care era, a putut infrange flota persana si a putut face fata tuturor atacurilor.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

03 Aprilie 2014

Vizualizari: 717

Voteaza:

Denia Acatistului Nascatoarei de Dumnezeu la Paraclisul Catedralei episcopale din Drobeta Turnu Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE