Copiii din Soars descopera tainele picturii la biserica parohiala

Cursurile de pictură din Parohia Şoarş, judeţul Braşov, fac parte dintr-o serie de activităţi educative şi catehetice menite să ofere copiilor posibilitatea să-şi descopere talentul pentru artă, să descopere tainele învăţăturii creştine şi să îşi petreacă timpul liber cât mai ziditor.

“Grupul de cateheză „Sfântul Nicolae” de la Şoarş este grupul în care copiii au descoperit dragostea pentru pictură. Pentru aceşti copii nimic nu e mai aşteptat ca ora de pictură. Fiecare eveniment şi sărbătoare sunt întâmpinate de noi cu câte ceva pictat. Aşa am început, aşa i-am atras la biserică şi aşa am închegat un grup care e acum o familie mare şi frumoasă”, ne-a spus preotul paroh Ciprian Adomnicăi.

Întâlnirile cu tinerii din Şoarş au diferite tematici, iar activităţile sunt diverse şi atractive.

“Copiii dăruiesc prin pictură bucăţi din sufletele lor şi nu au nevoie în schimb decât de puţină încredere. Noi suntem dispuşi să le-o oferim şi ei să ne dovedească că nu greşim având încredere în ei. Precum nişte flori, ei cresc iubind frumosul, evoluează de la o întâlnire la alta în pictură, în imaginaţie, în idei, în iubire şi în unitate. Pictura e ce ne leagă cel mai mult pentru că e ceea ce iubim cel mai mult, dar activităţile noastre sunt din cele mai diverse: concursuri, pictură de icoane pe sticlă, scenete, pricesne, poezii, jocuri, ieşiri în aer liber, discuţii şi diferite provocări. Toate sunt primite cu drag de către cei mici şi toate contribuie la creşterea noastră duhovnicească”, ne-a mai spus pr. Ciprian Adomnicăi.

O parte din obiectele pictate la atelierele de pictură sunt vândute pentru a oferi mici daruri şi mici recompense micuţilor.

“Ca îndrumător, pot spune că am cea mai mare satisfacţie când văd pasiunea lor, dragostea şi dorinţa de a lucra pentru frumos. Pictăm pentru a dărui, pentru a bucura pe alţii şi încercăm de fiecare dată să dăruim din vânzarea lucrărilor sau să le dăruim pe acestea celor care le apreciază. Dumnezeu şi sfinţii au grijă să şi primim mici recompense care le bucură inimioarele lor mici, dar nici o recompensă nu concurează cu iubirea lor sinceră şi pasiunea pentru pictură, cu plăcerea de a fi împreună, de a ne rupe de lume şi de a trăi pentru câteva ore bucuria comuniunii”, continuă părintele Adomnicăi.

Autor: Ştefan Mărculeţ
Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Pe aceeaşi temă

02 Martie 2016

Vizualizari: 678

Voteaza:

Copiii din Soars descopera tainele picturii la biserica parohiala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE