Copie a Icoanei Facatoare de Minuni de la Manastirea Nicula, in parohia Domnesti

Parohia bistriteana Domnesti a primit duminica, 19 ianuarie 2014, o copie a Icoanei Facatoare de Minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Nicula. Icoana a fost donata de o credincioasa a parohiei.

Cu prilejul acestui eveniment, in biserica ocrotita de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil a parohiei a fost oficiata Sf. Liturghie de un sobor de preoti si diaconi, din care au facut parte exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Clujului, pr. Arhim. Dumitru Cobzaru si staretul Manastirii Nicula, pr arhim. Nicolae. Cuvantul de invatatura a fost rostit de pr. arhim. Dumitru Cobzaru. Parintele le-a vorbit credinciosilor despre evanghelia zilei, aceea a vindecarii celor 10 leprosi, care in conceptia sa prezinta un eveniment trist, dat fiind faptul ca doar unul din cei vindecati s-a intors la Mantuitorul sa aduca multumire: “Desi s-au vindecat, spun eu ca este un tablou trist, datorita faptului ca erau slabi in credinta si n-au fost multumitori fata de Dumnezeu.” Tot in cadrul cuvantului de invatatura, parintele i-a indemnat pe credinciosi sa nu se teama de bolile trupesti, care de cele mai multe ori sunt binecuvantari din partea lui Dumnezeu: “De cele mai multe ori boala este o binecuvantare din partea lui Dumnezeu. Chiar daca noi o resimtim dureros in trupul nostru si in fiinta noastra, Dumnezeu nu face nimic sa intamplare. Daca Dumnezeu ingaduie boala asupra omului, o face si ca sa-i incerce credinta si in pedagogia Lui pentru ca omul sa se intoarca de la pacat si ca sa il curete, pentru ca boala il transforma pe om si il poate chiar transfigura.”

Biserica cu hramul “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” dateaza din 1890. In ultimii ani s-au realizat o serie de lucrari de renovare atat interioare, cat si exterioare. In 2012 au debutat lucrarile de pictura realizate in tehnica fresca de pictorul bisericesc Simion Seserman. Potrivit parintelui paroh Lucian Blaga, pictura a fost realizata pana in prezent in proportie de 60%.

Autor: Alexandra Anderes
Sursa: radiorenasterea.ro

.

21 Ianuarie 2014

Vizualizari: 730

Voteaza:

Copie a Icoanei Facatoare de Minuni de la Manastirea Nicula, in parohia Domnesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE