Conferinte pastorale in Episcopia Tulcii

La Biserica „Buna Vestire“ - Paraclis episcopal din municipiul Tulcea, s-au desfasurat marti, 11 martie, lucrarile conferintei administrativ-lunare a preotilor din Protopopiatul Tulcea. In cadrul intrunirii a fost prezentat referatul „Temeiuri biblice si patristice ale Tainei Marturisirii si Impartasaniei“ de catre diac. Cristian Titorencu si au avut loc discutii cu privire la importanta celor doua Sfinte Taine in viata credinciosilor, dar si la responsabilitatile clerului si credinciosilor pentru primirea lor cu vrednicie.

Conferintele pastorale lunare din Episcopia Tulcii au debutat luni, 10 martie, la Biserica „Sfanta Cuvioasa Parascheva“ din Niculitel. Intrunirea, la care au participat preotii din Protopopiatul Niculitel, a fost deschisa de Preasfintitul Visarion, Episcopul Tulcii, care a aratat semnificatia duhovniceasca a Duminicii Ortodoxiei si a Postului Mare si importanta deosebita a Sinaxei Intaistatatorilor Bisericilor Ortodoxe care a avut loc la Constantinopol, ca o manifestare a unitatii panortodoxe. In cadrul intrunirii a fost prezentat si referatul „Duhovnicul, cale catre Hristos“ de catre pr. Igor Padnevici, de la Parohia Isaccea I. De asemenea, au fost dezbatute o serie de probleme de ordin administrativ, pastoral, cultic si misionar din eparhie, precum calendarul alegerilor organelor eparhiale, potrivit deciziei Sfantului Sinod al Bisericii noastre.

Seria conferintelor administrativ-lunare ale preotilor din Episcopia Tulcii se va incheia joi, 13 martie, la sediul Protopopiatului Babadag si, ca si la celelalte doua conferinte, intrunirea va fi prezidata de Preasfintitul Parinte Visarion, Episcopul Tulcii.

Sursa: ziarullumina.ro

.

12 Martie 2014

Vizualizari: 537

Voteaza:

Conferinte pastorale in Episcopia Tulcii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE