Conferinta 'Intruparea Cuvantului - temei al vindecarii naturii umane'

Ciclul de conferinte prepascale cu genericul „Teologie si Taumaturgie. Taina Sfantului Maslu” organizat de Facultatea de Litere, Istorie si Teologie, colectivul de Teologie Ortodoxa, a ajuns la cea de-a patra saptamana de comunicari.

In data de 21 martie a.c. a avut loc conferinta „Intruparea Cuvantului – temei al vindecarii naturii umane” sustinuta de pr.

asist. univ. dr. Adrian Covan. Tema conferintei a incercat sa ofere un raspuns simplu intrebarilor studentilor teologi cu privire la intrupare Fiului lui Dumnezeu, ca temei al restaurarii intregii creatii si al vindecarii tuturor bolilor si neputintelor , cf. Matei 9, 35.La eveniment au participat studenti si profesori de la Facultatea de Litere, Istorie si Teologie. In finalul comunicarii, corul colectivului de Teologie, condus de diaconul Laurian Popa, a oferit auditoriului un moment de piese religioase specifice perioadei Postului Sfintelor Pasti.

Ciclul de conferinte va continua pana in saptamana a sasea a postului si va avea ca invitati preoti si profesori de la Catedra de teologie din cadrul Facultatii de Litere, Istorie si Teologie din Timisoara, precum si profesori de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara.

Urmatoarea conferinta intitulata „ Terapeutica Sfantului Maslu in contextul medical actual”, sustinuta de lect.univ.dr. Gabriel Ciorica, va avea loc in data de 28 martie a.c., de la ora 18:00, in cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.
Pe aceeaşi temă

22 Martie 2012

Vizualizari: 806

Voteaza:

Conferinta 'Intruparea Cuvantului - temei al vindecarii naturii umane' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE