Ceremonie speciala la trei ani de la moartea Papei Ioan Paul al II-lea


Ceremonie speciala la trei ani de la moartea Papei Ioan Paul al II-lea


Vaticanul a anuntat ce a mai ramas de facut pana la beatificarea si canonizarea Papei Ioan Paul al II-lea si pregateste o ceremonie speciala pentru ziua de 2 aprilie 2008 cand se vor comemora 3 ani de la moartea acestuia, conform Radio Vatican.


In ziua de 2 aprilie 2008, la 3 ani de la moartea lui Ioan Paul al II-lea, la ora 10.30, Benedict al XVI-lea va prezida o Sf. Liturghie speciala la altarul amenajat in fata bazilicii Sfantul Petru.


In ziua de 28 aprilie 2005, Papa a acordat dispensa de la durata de cinci ani de asteptare dupa moarte, pentru a fi inceputa Cauza de beatificare si canonizare a fostului arhiepiscop de Cracovia, ajuns pe scaunul lui Petru.


"Toti ne amintim ziua funeraliilor Papei Wojtyla, ne amintim acea expresie "Sfant imediat!". Acel strigat din Piata San Pietro exprima bine modul de a gandi al lumii: voia sa spuna ca Ioan Paul al II-lea se bucura intr-adevar de o adevarata faima de sfintenie in randul credinciosilor si aceasta, stim bine, ca este fundamental intr-un proces de beatificare", a declarat Cardinalul Jose Saraiva Martins, prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor.

Sursa: Ziarul Prahova

 

.

27 Martie 2008

Vizualizari: 730

Voteaza:

Ceremonie speciala la trei ani de la moartea Papei Ioan Paul al II-lea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE