Activitate socio-educationala in cadrul proiectului Forte la Galati

Cu binecuvantarea IPS dr. Casian Craciun, in perioada 8-9 iulie, Asezamantul socio-medical "Sf. M. Mc. Pantelimon“ - Lacu-Sarat a fost gazda unor activitati socio-educationale, la care au participat copii din centrele sociale ale Eparhiei, instructori de educatie, voluntari, precum si persoane care sprijina activitatile social-filantropice.

Ziua de 8 iule a fost rezervata activitatilor recreative si educationale, in cadrul a trei ateliere de lucru: de pictura, de impletit si origami.

In data de 09.07.2013, obiectele realizate, precum si cele existente deja in cadrul fiecarei institutii de asistenta sociala, au fost expuse intr-o gala festiva de prezentare, la care au participat, preoti din administratia eparhiala si din parohii, coordonatori ai centrelor sociale, invitati din partea autoritatilor locale, precum si alte persoane care sprijina material si financiar activitatea filantropica.

La eveniment au fost prezenti si reprezentanti ai Muzeului de Istorie din Galati care au completat expozitia cu principalele descoperiri arheologice identificate pe teritoriul Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

La final, corul "Ortodoxia“ al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos a sustinut un concert de muzica bizantina.

Aceste activitati se incadreaza in sirul evenimentelor programate in cadrul proiectului FORTE - Formare trainica pentru parteneriat social care este implementat de Federatia Filantropia impreuna cu Patriarhia Romana, Instituto de Formation Integral (IFI) si SC Global Commercium Development SRL, fiind cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Diac. Ionut Casuneanu, coorodonator regional

Sursa: edj.ro

.

10 Iulie 2013

Vizualizari: 463

Voteaza:

Activitate socio-educationala in cadrul proiectului Forte la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE