Parintele Episcop Ioan Mihaltan a trecut la cele vesnice


Parintele Episcop Ioan Mihaltan a trecut la cele vesnice

 
Astazi, 17 martie, la ora 02.00, Parintele Episcop Ioan Mihaltan a trecut la cele vesnice.


Nascut la 27 septembrie 1926 in Ohaba, judetul Alba, urmeaza Liceul "Sf. Vasile cel Mare" din Blaj, iar intre anii 1947-1951 cursurile Institutului Teologic din Sibiu.

A fost hirotonit ca preot celib imediat dupa terminarea studiilor, pe seama satului sau natal, unde a slujit cu daruire 39 de ani.

In 1970 devine duhovnicul Institutului Teologic din Sibiu, dar, in scurt timp, inscenandu-i-se o acuza politica, va fi inlaturat din aceasta slujire.


Intre anii 1973-1976 urmeaza cursurile de doctorat la Bucuresti, avandu-l indrumator stiintific pe Parintele Dumitru Staniloae. Isi va definitiva studiile la Bossey si Strassbourg. In calitate de doctor in teologic va fi dascal la Institutul Teologic din Sibiu, incepand cu anul 1979.

In anul 1990 este chemat de catre vrednicul de pomenire, episcopul Vasile Coman, ca arhiereu vicar la Oradea. Din 1992 devine episcop titular al Oradiei, pana la pensionarea din 2007. Isi va mai continua misiunea de dascal, chiar episcop fiind, la Facultatile de Teologie din Cluj si Oradea.


In ultima vreme sanatatea i s-a subrezit, iar sfarsitul i-a sosit in casa parohiala, atat de draga lui, la Ohaba.

Multimea de credinciosi care l-a iubit, familia la care tinea foarte mult, si nenumaratii ucenici il regreta, rugandu-se Domnului Celui fara de moarte sa-i faca parte de odihna cu sfintii Sai.

Inmormantarea va avea loc la Ohaba, miercuri, 19 martie, la orele 12.00. Dumnezeu sa-l odihneasca in imparatia Sa!

.

17 Martie 2008

Vizualizari: 946

Voteaza:

Parintele Episcop Ioan Mihaltan a trecut la cele vesnice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE