Sfantul Nicolae al Japoniei

Sfantul Nicolae al Japoniei Mareste imaginea.

Sfântul Nicolae al Japoniei (cu numele de botez Ivan Dimitrievich Kasatkin) este sarbatorit pe 3 februarie. Sfantul Nicolae a dus Ortodoxia în Japonia în secolul al XIX-lea. În 1861, el a fost trimis de Biserica Ortodoxă Rusă la Hakodate, Hokkaido, ca preot al capelei consulatului rus. Cu toate că guvernarea şogunilor interzicea japonezilor convertirea la creştinism, destul de curând, câţiva vecini au început să viziteze frecvent capela. În aprilie 1868, trei dintre ei s-au convertit, aceştia fiind primii convertiţi în Japonia.

În afară de câteva călătorii scurte, Sfântul Nicolae a rămas în Japonia chiar şi în timpul războiului ruso-japonez (1904-1905) şi a răspândit Ortodoxia în toată ţara, fiind hirotonit primul episcop al Bisericii Ortodoxe a Japoniei.

Datorită personalităţii deosebite a Sfântului Nicolae, cât şi a harului pe care îl avea, la sfârşitul vieţii sale, aproximativ 30.000 de japonezi se botezaseră şi biserica era slujită de aproximativ 300 de preoţi. Împreună cu Sfântul Nicolae au fost şi doi călugări misionari basarabeni, Anatolie şi Iacob Tihai.

Nicolae a fondat Catedrala din Tokyo, în districtul Kanda, şi a petrecut peste jumătate de secol acolo; de aici numirea de Nikorai-Do dată de credincioşii Catedralei Învierii Domnului din Tokyo.

În anul 1970, Nicolae Kasatkin a fost canonizat de patriarhul Moscovei şi este cunoscut ca „Sfântul Nicolae, apostolul japonezilor“.

Sursa: ziarullumina.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

03 Februarie 2016

Vizualizari: 3065

Voteaza:

Sfantul Nicolae al Japoniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE