Sfantul Iacob din Alaska

Sfantul Iacob din Alaska Mareste imaginea.

Sfantul Iacob din Alaska este praznuit pe 26 iulie. S-a nascut in anul 1802, in insula Unalaska. Studiaza la Seminarul Teologic din Irkutsk (Siberia) si hirotonit preot, va sluji timp de 36 de ani bisericii din Alaska.

In activitatea sa misonara a intampinat greutati atat din partea timpului nefavorabil pentru calatoriile sale in diferitele insule Aleutine pentru catehizare si botezuri, cat si din partea samanilor. Cand vremea nu-i permitea sa calatoreasca spre vestirea Evangheliei lui Hristos, se ocupa cu traducerile Sfintei Scripturi si a altor carti sfinte in limba localnicilor. Dar cand putea sa calatoreasca, mergea in cele mai indepartate colturi ale arhipeleagului Aleutinelor, ajungand chiar si la eschimosii Alaskai. In activitatea sa misonara a avut ca model programul Sfantului Gherman.

Purta cu el un cort pe care il folosea ca Biserica mobila pentru locurile in care nu exista nicio biserica sau atunci cand frigul nu-i permitea oficierea slujbelor in aer liber.

A ridicat primele biserici si a oficiat slujbe in locuri in care cei mai multi oameni nu erau botezati in numele Sfintei Treimi. Nu se multumea doar sa-i boteze pe cei pe care ii intalnea, cauta sa le impartaseasca cat mai mult viata dumnezeiasca prin slujbe, spovedanie si predici.

Sfantul Iacob din Alaska a trecut la cele vesnice pe 26 iulie 1864. Biserica Americii l-a recunoscut pe Iacov ca Sfant si l-a canonizat in anul 1994.

CrestinOrtodox.ro

.

04 August 2014

Vizualizari: 3320

Voteaza:

Sfantul Iacob din Alaska 5.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

Sfantul Iacob din Alaska

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE