Unde mai sunt limbile de foc?

Unde mai sunt limbile de foc? Mareste imaginea.

Astazi, 50 de zile dupa inviere, s-a intregit Revelatia.

Astazi s-a predicat de oameni, prima data pe pamant, despre Sfanta Treime.

Duhul Sfant, a treia Fata a lui Dumnezeu, a venit din Cer: "fara veste, ca o suflare de vifor, si a umplut toata casa unde sedeau ucenicii. Si li s-a aratat, despartindu-se niste limbi, ca de foc, si s-a lasat cate una pe fiecare din ei. Atunci s-au.umplut toti de Duhul Sfant" (Faptele Apostolilor 2,2-4). Iar in casa erau Sfintii Apostoli si Maica Domnului: prima societate in Duhul Sfant.

Deci astazi este ziua intemeierii Bisericii.

Societatea care traieste in Duhul Sfant, sau societatea Duhului Sfant cu oamenii.

Astazi Duhul Sfant unifica neamurile. Biserica are in lume rolul unificarii neamurilor.

Prima Biserica a intemeiat-o Duhul Sfant in Ierusalim si aceasta si-a luat numaidecat misiunea in lucru. Toate neamurile care se intamplasera de fata in Ierusalim, astazi aud cuvantul lui Dumnezeu in limba lor "cat se mirau toti si se minunau".

De ce se mirau si se minunau ? Iata cateva antecedente.

La inceput a fost o singura limba intre oameni si se intelegeau toti. Aceasta a fost pana la turnul lui Babel. Zidirea din Babilon voia sa fie o legitima aparare a oamenilor impotriva lui Dumnezeu, care, pentru faradelegi, ii prapadise cu potopul.

Aceasta "aparare" a fost pedepsita cu inmultirea si neintelegerea limbilor. Pana in ziua de astazi se aude ecoul acestei pedepse. Orice neintelegere, invrajbire si confuzie se cheama "babilonie" si "marele Babilon", si da a se intelege ca din el lipseste Dumnezeu, sau a fost izgonit.

Astazi, in ziua Cincizecimii, pedeapsa din Babilon inceteaza.

Toate neamurile pamantului, adunate in Ierusalim - Scriptura pomeneste 16 - astazi se unifica intru o intelegere de Dumnezeu, prin puterea si lucrarea Sfantului Duh, data Sfintilor Apostoli, data primei Biserici.

Astazi toate neamurile aud, in limba lor, despre singurul lucru care mai poate uni laolalta: despre existenta unei "Societati" desavarsite, a Sfintei Treimi.

Deci marea societate a neamurilor e indemnata sa fie reflexul pamantesc al acestei "Societati" ceresti, singura solutie a iesirii neamurilor din babilonie.

Dar ziua Pogorarii Duhului Sfant mai insemneaza si iesirea omului din omenesc si frica, in dumnezeiesc si senin dumnezeiesc. Apostolii, desi vazusera, ba chiar si ei facusera lucruri mai presus de fire, ei, care s-au incredintat de marea realitate a invierii din morti, inca mai plateau tribut: tremurau din toate fibrele neputintei omenesti.

Duhul Sfant, prin pogorarea Sa, a sters frica din fire.

Putere de sus si limba de foc s-a dat omului.

De acum nu mai graiau din ale lor, ci din Duhul Sfant. Asa e firesc: Dumnezeu sa graiasca omului despre Sine, din om.

Dar atunci omul ia foc si lumina dumnezeiasca.

Divina prezenta stramuta omul in fericirea dupa care de altfel umbla - a supremei certitudini. Atunci nu mai e putere pe lume, de care sa se teama, desi el nu e o primejdie pentru nimeni.

Numai asa se explica minunea ca 12 oameni simpli, dar convinsi de evidenta divina, au biruit imperiul roman, starnind in el o revolutie fara arme, cum nu s-a mai vazut alta. Au cutreierat pana la marginile pamantului, infruntand toate primejdiile vremii si locurilor, castigand credinciosi lui Dumnezeu, nu numai prin viata si cuvantul lor, ci pana si cu moartea lor, ultimul gest, si cel mai puternic, de biruinta a spiritului asupra materialitatii lumii acesteia.

Iata ce destin are un om imbracat in Duhul Sfant: ce poate o limba de foc a divinei prezente.

- Unde mai sunt astazi limbile de foc?
- Aceasta nu e o intrebare, ci o propunere, pentru Pogorarea Duhului Sfant ...

Parintele Arsenie Boca

Pe aceeaşi temă

15 Mai 2012

Vizualizari: 8372

Voteaza:

Unde mai sunt limbile de foc? 5.00 / 5 din 4 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE