Cartilajul de rechin - aliatul de nepretuit al organismului

Cartilajul de rechin - aliatul de nepretuit al organismului Mareste imaginea.

Cartilajul de rechin este o pulbere obţinută din ţesutul elastic, foarte rezistent, care alcătuieşte scheletul rechinilor. Această pulbere este bogată în condroitină proteine 39%, calciu 41%, fosfor organic si multiminerale naturale, mucopolizaharide 12%. Este foarte important sa alegem suplimente nutritive cu continut de cartilaj de rechin pur si pulberea sa fie extrafina. Aceste doua particularitati cresc biodisponilitatea si absorbita in organism. Printre numeroasele beneficii se numara:

• Mentine sanatatea sistemului musculo-osteo-articular.

Diminueaza raspunsul inflamator. Perceptia durerii de catre creier este redus la minimum. Reduce durerile articulare cauzate de traume sau uzura (sportivi, batrani) precum si durerile reumatismale degenerative, artrite. Stimuleaza productia de colagen si lichid sinovial. Articulatia devine mai mobila, miscarea se realizeaza mai usor. Grabeste metabolizarea acidului lactic acumulat in muschi datorita efortului prelungit. Elimina senzatia de oboseala, carceii si febra musculara.

• Stimuleaza necroza tumorala

In prezent exista numeroase studii si pareri cu privire la capacitatile antitumorale ale cartilajului de rechin. Exista pareri care sustin incapacitatea cartilajului de rechin de a vindeca tumorile maligne. Cu toate acestea s-au realizat de-a lungul anilor studii cu pacienti aflati in diferite faze ale bolii si cu ajutorul unor doze extrem de mari, de pana la 120 grame/zi, unii pacienti au reusit sa se vindece sau sa opreasca evolutia bolii. Unul dintre mecanismele cunoscute de actiune este blocarea vascularizarii celulei canceroase (angiogeneza). Asociat tratamentului oncologic diminueaza efectele secundare severe ale acestuia.

• Sustine sanatatea sistemului imunitar

Creste activitatea limfocitelor B şi T si a celulelor NK si stimuleaza secretia de interferon. Imbunatateste capacitatea organismului de a lupta cu agentii patogeni si cu unele boli autoimune. S-au obtinut rezultate favorabile la pacienti cu psoriazis, hepatite, HIV/SIDA, TBC. Grabeste apoptoza (moartea programata) a celulelor canceroase sau infectate.

• Reduce unele complicatii ale diabetului

Datorita mucopolizaharidelor, cartilajul de rechin intervine in metabolismul carbohidratilor si impreuna cu o dieta corespunzatoare starea pacientului diabetic este imbunatatita. Ulcerul neuropatic sau piciorul diabeticului este o boala progresiva care duce la amputerea cel putin a unui membru inferior. Retinopatia diabetica duce in final la reducerea vederii si orbire. Pacientii care consuma in mod regulat cartilaj de rechin au remarcat mentinerea in limite a glicemiei si hemoglobinei glicozilate precum si incetinirea evolutiei bolii diabetice, inclusiv a celor doua complicatii.

Cartirec® contine 750 mg de extract pur extrafin micronizat de cartilaj de rechin in fiecare capsula. AFLA MAI MULT
Cartirec® este marca inregistrata a CosmoPharm®. Nu acceptați decât produsul original!

Publicat de: farm. Mihai Spataru-Negura

05 Octombrie 2015

Vizualizari: 2501

Voteaza:

Cartilajul de rechin - aliatul de nepretuit al organismului 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Cartilajul de rechin

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE