Afectiunile respiratorii sezoniere

Afectiunile respiratorii sezoniere Mareste imaginea.

Trecerea de la anotimpul rece la primavara se poate solda, pe fondul usoarei slabiri a sistemului imunitar din timpul iernii, cu unele afectiuni sezoniere ale aparatului respirator. Fara sa prezinte o mare gravitate, sunt deranjante prin simptomele lor: inflamatia cailor respiratorii superioare si inferiore, infundarea nasului, secretii nazale excesive, tuse, expectoratie, uneori febra.

Cand ne confruntam cu aceste simptome este indicat sa luam urmatoarele masuri:

1) evitarea expunerii la curenti de aer rece si umezeala rece excesiva

2) evitarea consumului de lactate, acestea avand un potential de accentuarea a starilor inflamatorii, in special a producerii de mucus

3) consumul unor alimente usoare care sa nu solicite un mare efort digestiv din partea corpului

4) consumul de lichide calde (supe, ceaiuri, compoturi etc), consumul de alimente bogate in vitamina C (citrice, kiwi, macese, catina, frunze de patrunjel etc)

5) inhalatii cu ulei esential volatil de Brad, Pin sau Eucalipt care au efect decongestiv al cailor respiratorii, efect expectorant si antitusiv

6) in caz de tuse foarte eficient este suplimentul alimentar ayurvedic Coughend Sirop, marca Ayurmed, util in toate tipurile de tuse (uscata, productiva, convulsiva).

Siropul Coughend este un supliment alimentar ayurvedic cu rol de protectie a cailor respiratorii. Are o compozitie complexa din binecunoscute plante indiene cu efect tonic si regenerant asupra aparatului respirator.



 

Acest remediu este in primul rand un foarte bun antitusiv, fiind eficient pentru combaterea tuturor formelor de tuse: uscata, productiva, convulsiva. Decongestioneaza caile respiratorii prin actiunea sa antiinflamatoare, stimuleaza secretia bronsica, determina fluidificarea mucusului si astfel favorizeaza expectoratia si eliberarea cailor respiratorii.

Poate fi administrat cu succes atat adultilor, cat si copiilor pentru toate tipurile de afectiuni respiratorii acute si cronice. Poate fi folosit ca adjuvant la terapia astmului bronsic.

Siropul Coughend poate fi folosit si preventiv pe intreaga durata a anotimpului rece datorita efectului sau de crestere a imunitatii.

Pentru persoanele suferinde de diabet zaharat exista disponibila si varianta Sirop Coughend fara zahar.

7) remediul ayurvedic Margusa, marca Ayurmed, este indicat pentru actiunea antiinflamatoare, antifebrila si detoxifianta. Suplimentul alimentar Margusa este un excelent purificator natural al organismului in general si al sangelui in special. Acest efect benefic este datorat plantelor din compozitia lui: Neem sau Azadirachta indica si lemnul dulce sau Glycyrrhiza glabra.
 



Azadirachta indica este o binecunoscuta planta indiana de la care se folosesc frunzele si uleiul gras obtinut prin presarea la rece a semintelor. Aceasta planta are multiple proprietati curative. In primul rand este un foarte eficient purificator al sangelui si ajuta la eliminarea tuturor deseurilor pe care acesta le transporta. Sangele astfel purificat are posibilitatea sa preia si din alte zone ale corpului deseurile depozitate si astfel se realizeaza un efect purificator general. Azadirachta indica are, de asemenea, actiune antiinflamatoare, antifebrila, antibacteriana, antivirala si antiparazitara intensa. In India culturile agricole erau imprejmuite cu culturi de Neem si astfel erau pazite de daunatori.

Glycyrrhiza glaba are o foarte intensa actiune antiinflamatoare si antioxidanta, ajutand astfel la neutralizarea radicalilor liberi prezenti sau produsi in corp si care determina distrugerea celulelor. Are, de asemenea, un puternic efect tonic general si revitalizant.

Produsul Margusa, ingloband toate actiunile plantelor din compozitia sa, este util pentru purificarea generala a corpului, pentru detoxifierea sangelui si a ficatului. Amelioreaza simptomele bolilor de piele determinate de excesul de toxine (acnee, comedoame ), lasand tenul curat si stralucitor. Are efect antiinflamator si analgezic articular, putand fi utilizat cu succes in toate formele de reumatism. Stimuleaza sistemul imunitar, este tonic general si revitalizant.

8) pentru refacerea organismului dupa raceli mai severe consumul remediului Spirulina Star, marca Ayurmed are efecte salutare. Compozitia lui complexa ( aminoacizi, acizi grasi, minerale, vitamine, oligoelemente) contribuie la detoxifierea si refacerea organismului.

Spirulina ( Arthrospira platensis) este o specie de alga albastra cu o mare valoare biologica. Ea contine 65% proteine foarte valoroase, similare celor din carne, peste, soia, etc. Contine aminoacizi esentiali si neesentiali, o gama larga de vitamine in cantitati semnificative ( A, E, D, K) si in special vitamine B12. Contine, de asemenea, saruri minerale si oligoelemente din care mai importante sunt: calciu, sodiu, fier, potasiu, magneziu, crom, seleniu, zinc, cupru, mangan, cobalt, precum si acizi grasi polinesaturati.

Consumul constant de Spirulina, prin compozitia ei complexa si echilibrata, vine sa corecteze carentele in minerale si vitamine ale alimentelor excesiv prelucrate. Spirulina este indicata in special in regimurile alimentare hipocalorice si neechilibrate, persoanelor care tin regimuri de slabire, varstnicilor, copiilor, persoanelor care depun eforturi fizice mari si sportivilor de performanta.

Spirulina reprezinta una din cele mai bune surse naturale de vitamina B12 in special pentru copii si pentru cei care recurg la regimuri vegetariene.

Are efect hipocolesterolemiant si este eficienta in prevenirea si tratarea afectiunilor vasculare ocluzive.

Spirulina are actiune antivirala impotriva virusului HIV si virusului HSV1, responsabil de aparitia herpesului labial.

In produsul Spirulina Star, marca Ayurmed, efectele Spirulinei sunt completate armonios de cele ale plantei Ashwagandha (Withania Somnifera), ale carei principale actiuni sunt: adaptogen (creste adaptarea la stres si suprasolicitari), tonic nervos si regenerant global, reintineritor si afrodiziac, imunostimulent, antiinflamator si antitumoral.





 

 Produsul Spirulina Star este recomandat pentru corectarea tuturor deficientelor de principii nutritive, pentru cresterea capacitatii de adaptare la efort fizic si psihic, pentru stimularea imunitatii, pentru efectele antitumorale si de protectia in cursul terapiilor radioactive si citostatice.

Poate fi utilizat cu rezultate bune atat de copii, cat si de varstnici si persoane in convalescenta.

9) si imunitatea copiilor poate fi sustinuta cu ajutorul siropului Happy Kid, marca Ayurmed, un remediu natural complex cu efect preventiv si curativ fata de infectii virale si bacteriene, efect antiinflamator si antifebril, tonic si regenerator pentru organismul copiilor. Siropul Happy Kid este un remediu ayurvedic excelent pentru asigurarea sanatatii copiilor.

Principiile active ale plantelor medicinale din compozitia sa actioneaza bland, dar eficient in intregul organism al copilului.

Acest sirop imbunatateste apetitul si determina asimilarea eficienta a principiilor nutritive din hrana. Combate colicile abdominale si constipatia, are efect preventiv si curativ fata de infectiile virale si bacteriene, are un puternic efect antiinflamator si antifebril, expectorant si antitusiv. Este un eficient imunostimulent.

Siropul Happy Kid are, de asemenea, in compozitie plante cu efect tonic si regenerator ce asigura o dezvoltare armonioasa fizica si psihica a copilului, iar continutul delicat de miere il face placut la gust si usor de tolerat.

Pe aceeaşi temă

02 Decembrie 2013

Vizualizari: 9106

Voteaza:

Afectiunile respiratorii sezoniere 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE