Supa de rosii cu busuioc si melcisori

Supa de rosii cu busuioc si melcisori Mareste imaginea.
Supa de rosii cu busuioc si melcisori 24 Martie 2014


Timp preparare: 15 minute

Timp de gatit: 27 minute

Durata totala: 42 minute

Portii: 4


Supa de rosii cu busuioc si melcisori - Nimic mai potrivit pentru zilele de post. Supa de rosii este usoara si hranitoare si se poate consuma atat rece, cat si fierbinte.

Ingrediente:
  • 750 g de rosi
  • 1 buc. Morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 2 buc. ardei grasi
  • 1 lingurita de boia
  • 150 g de melcisori
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 140 g de pasta de tomate
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 1 l de zeama de legume
  • 5 g de busuioc sfaramat
  • piper negru macinat
  • sare
  • 1 varf de cutit de oregano macinat
  • zahar
  • frunze de busuioc pentru ornament
Instructiuni:

Punem rosiile in apa fiarta, vreme de 2 minute. Indepartam cojile, iar pulpele le introducem in mixer. Curatam si taiem marunt ceapa si usturoiul si le calim in ulei de masline. Adaugam boia si rosiile pasate, apoi fierbem compozitia 10 minute. Morcovul, radacina de patrunjel, ceapa, le dam pe razatoarea de zarzavat si le fierbem. Cand s-au fiert, se strecoara, pastrand numai zeama de zarzavat Turnam zeama de legume si adaugam busuiocul, oregano, zaharul, piperul, pasta de tomate si sare dupa gust. Le fierbem vreme de 15 minute la foc mic. Apoi mixam compozitia. Separat, fierbem melcisorii in apa sarata. Dupa ce s-au fiert, ii clatim cu apa rece si ii punem in supa. Supa o servim cu frunze proaspete de busuioc.

Pe aceeaşi temă

24 Martie 2014

Vizualizari: 16509

Voteaza:

Supa de rosii cu busuioc si melcisori 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post