Mancaruri

Retete de post cu ajutorul carora puteti tine postul mai usor. Mancaruri de post manastiresti si de la cele mai bune gospodine.

  • Cartofi lionezi Cartofi lionezi

    Cartofi lionezi - Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem intr-o tava adanca si peste ei presaram sare, piper, boia de ardei, 100 ml...

  • Varza de Bruxelles gratinata Varza de Bruxelles gratinata

    Varza de Bruxelles gratinata - Rupem primele frunze exterioare ale verzelor, le taiem cotorul si le punem la fiert intr-un vas cu apa, impreuna cu o...

  • Musaca de cartofi cu vinete Musaca de cartofi cu vinete

    Musaca de cartofi cu vinete - Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem feli rotunde si ii asezam intr-o tava unsa cu ulei de masline. Amestecam feliile...

  • Mancare cu ciuperci Mancare cu ciuperci

    Mancare cu ciuperci - ciupercile se decojesc si se taie cubulete(nu foarte mici); ceapa sau prajul se inabusa in ulei, se adauga ardeiul gras taiat...

  • Papricas de ciuperci Papricas de ciuperci

    Papricas de ciuperci - Calim ciupercile in putin ulei, apoi adaugam apa, usturoiul pisat, rosiile decojite si le lasam sa fiarba la foc mic, vreme de...

  • Pilaf cu ciuperci - mancare de post Pilaf cu ciuperci - mancare de post

    Pilaf cu ciuperci - Ingrediente: o jumatate de kilogram ciuperci, 2 cepe, 3 ardei grasi, 5 rosii mari, un pahar cu orez, 3 pahare cu apa, o ceasca de...

  • Vinete umplute Vinete umplute

    Vinete umplute - Tai vinetele in jumatati, pe lungime, scoti o parte din miez si le oparesti in apa clocotita cu putina sare timp de 20 minute, apoi...

  • Sarmale cu orez si stafide Sarmale cu orez si stafide

    Sarmale cu orez si stafide - Pentru umplerea sarmalelor putem folosi foi de varza intregi sau in cazul in care sunt prea mari le taiem in doua...

  • Macaroane cu varza Macaroane cu varza

    Macaroane cu varza - Macaroanele se fierb in apa cu sare. Sunt lasate pe foc conform timpului indicat pe pachet. Dupa ce s-au fiert, se strecoara si...

  • Sarmale de post coapte in dovleac Sarmale de post coapte in dovleac

    Sarmale de post coapte in dovleac - Taiem capacul bostanului si inlaturam semintele. Ciupercile si ceapa sunt date la mixer, pana se obtine o pasta...

  • Pilaf de post Pilaf de post

    Pilaf de post - Tocam ceapa marunt, pisam usturoiul, dam prin razatoare morcovul si le calim in margarina. Dupa ce s-au rumenit, adaugam ciupercile...

  • Tocana de toamna Tocana de toamna

    Tocana de toamna - Coacem ardeii si vanata, apoi le curatam de coaja. Lasam cateva minute vanata pe un tocator la scurs. Calim usturoiul impreuna cu...

  • Cartofi cu migdale Cartofi cu migdale

    Cartofi cu migdale - Curatam cartofii si ii punem la fiert taiati in cuburi, in apa cu sare. In cazul in care avem migdale crude - le prajim putin...

  • Paste cu vinete coapte Paste cu vinete coapte

    Paste cu vinete coapte - Spalam si taiem vinetele in cuburi. Le presaram cu sare si le lasam sa se scurga de zeama. Dupa ce s-au scurs, adaugam doua...

  • Spaghete cu ciuperci Spaghete cu ciuperci

    Spaghete cu ciuperci - Spaghetele se fierb in apa cu sare. Se clatesc cu apa rece dupa fierbere si se lasa la scurs. Ciupercile

Pagina 3 din 8
Aboneaza-te la newsletter Retete de post

Recomandari - Supa de ceapa

  • Supa de ceapa

    Ceapa se caleste in ulei, la foc mic. Cand s-a rumenit, se adauga faina si se amesteca...

Calendar Ortodox