Biserica ajuta persoanele cu boli incurabile

Biserica ajuta persoanele cu boli incurabile Mareste imaginea.


Biserica ajuta persoanele cu boli incurabile
Ingrijire paleativa la Spitalul Muriel Bol


Deoarece si la noi in tara exista persoane ale caror boli nu mai pot fi tratate acasa, Misiunea de Caritate “The Muriel Bol Mission to Romania” a venit cu proiectul amenajarii unui spital pentru bolnavii cu boli incurabile, pentru a alina durerile pacientilor muribunzi cu grija si demnitate prin aplicarea medicinei paleative (paleativ = usurarea durerii).

Proiectul, desfasurat in colaborare cu Arhiepiscopia Bucurestilor, primul de acest fel din Bucuresti, s-a amenajat intr-un imobil din str. Laurentiu Claudian, nr. 53, sect. 2, locatie ce apartine Sectorului Social al arhiepiscopiei, destinata realizarii unui astfel de program.

Cladirea spitalului, renovata si utilata cu aparatura si medicamente necesare pacientilor, are o capacitate de 8 locuri. A fost data in folosinta pe 23 mai a.c. iar primii pacienti au fost adusi la inceputul lunii iunie. In prezent centrul este deservit de 4 asistente medicale, 2 infirmiere si o ingrijitoare.

Ingrijirea paleativa furnizeaza ingrijire specializata pentru adultii de toate varstele care nu mai primesc tratament curativ. Prin acesta se incearca a se creea o atmosfera de ingrijire unde comfortul pacientului este de prima importanta. Cu ajutorul acesteia se face ingrijirea totala a pacientilor ale caror boli nu mai raspund tratamentului curativ iar controlul durerii, al altor simptome si ale problemelor psihologice, sociale si spirituale sunt de prima importanta. Telul ingrijirii Paleative este sa imbunatateasca viata pacientilor.

La acest spital se da cel mai inalt grad de ingrijire pacientilor, prezervandu-le demnitatea si caldura sufleteasca. Pacientii sunt ajutati sa aiba o viata cat mai buna, tinand cont de nevoile lor fizice, psihologice, spirituale, sociale si culturale la fiecare stadiu al bolii. Se asigura demnitatea, autonomia si intimitatea pacientului, respectand si suportand dreptul de alegere al pacientului atat acasa cat si la spital. Pentru pacienti se creeaza o atmosfera de pace, intr-un decor placut iar familiilor indoliate se ofera sprijin.



Principiul fundamental al teoriei si practicii acestui asezamant este ca toti pacientii sa fie tratati in mod egal, indiferent de sex, incapacitate, varsta, rasa, origine etnica sau religie.

Virgil Nesa

Cronica Romana

.

11 Iulie 2006

Vizualizari: 5041

Voteaza:

Biserica ajuta persoanele cu boli incurabile 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE