Singura biserica din Romania cu podeaua de sticla

Singura biserica din Romania cu podeaua de sticla Mareste imaginea.


In inima capitalei, aproape de Piata Unirii, in varful unui deal ascuns in spatele blocurilor, se gaseste impunatoarea Manastire Radu Voda. Primul lucru pe care il remarci, urcand treptele aleii strajuita de copaci falnici, este Turnul clopotnita. Pe vremuri, acesta era cel mai inalt din Bucuresti, iar din varful sau privirea cuprindea intreg orasul. Si astazi este cel mai inalt turn bicericesc din Bucuresti, masurand aproape 30 de metri. Alaturi, se afla biserica mare, cu ziduri groase de peste 1 metru.

Inauntru e liniste, iar lumina discreta te invita la rugaciune. Oriunde te uiti, ochii iti sunt uimiti de atatea lucruri frumoase: icoane mari si sfinte, fresce de voievozi si domnite, candele vechi din argint. Poti privii . prin podea, caci este din sticla groasa. Pe sub ea se vad pietrele de mormant ale ctitorilor de altadata, boieri si oameni de seama.


Vindecari minunate

Tot in biserica se afla racla cu o parte din moastele Sfantului Nectarie VindBiserica cu podea de sticlaecatorul. Acesta este un mare sfant facator de minuni, ce vindeca mai ales persoanele bolnave care vin aici si i se inchina cu sinceritate si credinta. Multi copii bolnavi au venit la sfintele sale moaste si s-au vindecat, fiind si astazi feriti si ocrotiti de necazuri, prin rugaciunile si prin dragostea Sfantului Nectarie.


Ucenicii credintei

Tot in incinta Manastirii se afla Seminarul Teologic, adica scoala la care invata tinerii ce doresc sa ajunga preoti. Acestia vin zilnic la biserica, participa la toate slujbele si invata tot ce trebuie sa stie despre buna randuiala din viata Bisericii.

.

04 Octombrie 2006

Vizualizari: 8081

Voteaza:

Singura biserica din Romania cu podeaua de sticla 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE