A fost inmormantat Papa Ioan Paul al II-lea

A fost inmormantat Papa Ioan Paul al II-lea Mareste imaginea.


<a href='/pf-teoctist/71295-patriarhul-teoctist-si-papa-ioan-paul-al-ii-lea-impreuna-pentru-unitatea-bisericii' title='Patriarhul Teoctist si Papa Ioan Paul al II-lea, impreuna pentru unitatea Bisericii' class='linking auto'>Papa Ioan Paul</a>08.04.

2005 - Karol Wojtyla, primul Papa de origine slava si-a inceput pontificatul la 16 octombrie 1978. A luptat pentru instaurarea democratiei in Polonia natala si in estul Europei dominat de comunism. A strabatut intreaga lume in cele 104 vizite internationale, chiar daca boala Parkinson, de care suferea, ii crea probleme de mobilitate. In anul 1999 a vizitat si Romania.

Ioan Paul al II-lea a fost inmormantat in Bazilica San Pietro. La funeralii au asistat sute de mii de oameni, inclusiv 200 de lideri din diferite tari. A fost mormantul cel mai vizitat in ultimul an. Milioane de pelerini si turisti au venit sa vada locul de veci pontifical.

Imediat dupa decesul lui Ioan Paul al II-lea, credinciosii au cerut beatificarea sa. Cu o zi inainte de implinirea unui an de la moartea Papei, Comisia Rogatorie a incheiat, la Cracovia, faza diecezana, iar documentele vor fi trimise la Roma unde va continua procedura pentru canonizare.

.

07 Aprilie 2006

Vizualizari: 6934

Voteaza:

A fost inmormantat Papa Ioan Paul al II-lea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE