Sa spunem zilnic: Multumesc!

Sa spunem zilnic: Multumesc! Mareste imaginea.

Omul trebuie sa multumeasca. Numai daca luam in calcul darul vietii, e de ajuns sa stim ca suntem datori sa-i spunem zilnic lui Dumnezeu:Multumesc! Iar avand in vedere cate binefaceri se revarsa peste noi, ar trebui ca macar sa adormim si sa ne trezim dimineata cu El in gand, daca nu putem sa multumim pentru fiecare binefacere.

Dar nu doar fata de Dumnezeu trebuie sa fim recunoscatori, ci si fata de oameni. Dar omul uita ca trebuie sa traiasca intr-o relatie de dragoste si de multumire cu semenii.

Despre Binefacere si Recunostina vorbeste in chip minunat scriitorul rus Turgheniev: "Dumnezeu a chemat odata la masa toate virtutile: Bunatatea, Simplitatea, Adevarul, Credinta, Dragostea, Speranta, Mila, Bunul-simt, Delicatetea, Generozitatea, Smerenia... Si ele, raspunzand invitatiei, s-au aratat pline de buna-cuviinta, se recunosteau si stateau de vorba ca bune prietene. Doua insa, cu toate ca erau asezate alaturi, nu vorbeau intre ele. Deloc. Acestea erau Binefacerea si Recunostinta. Le-a intrebat Dumnezeu: Voi de ce taceti? Nu ne cunoastem, au raspuns, nu ne-am intalnit niciodata pana acum!"

Suntem datori sa ne aratam recunostinta si respectul pentru toti cei care ne-au ajutat intr-un fel sau altul in viata. Numai asa putem spori duhovniceste. Daca ni s-a facut bine si nu multumim, trebuie sa stim ca ne aflam intr-o stare spirituala nefireasca. Prin multumire intarim relatia cu Dumnezeu si cu semenii, in vreme ce prin nerecunostinta saracim duhovniceste si ne inchidem in autosuficienta egoista si posesiva.

Datori suntem sa multumim pentru toate, chiar si pentru greutatile, incercarile si bolile care vin asupra noastra, caci ele au menirea de a ne intari in credinta, rabdare si nadejde.

Sa ne intareasca Dumnezeu sa multumim totdeauna Lui si binefacatorilor nostri.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Pe aceeaşi temă

25 August 2016

Vizualizari: 9377

Voteaza:

Sa spunem zilnic: Multumesc! 5.00 / 5 din 4 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE