Doamne, inca o dorinta, voiesc sa fiu sanatos !

Doamne, inca o dorinta, voiesc sa fiu sanatos ! Mareste imaginea.

Fie de orice neputinta suferim, fie de orice necaz ne este zdruncinat sufletul, exista un singur Leac, un singur Remediu. Unele neputinte sunt roade ale patimilor, ale pacatelor noastre. Pacatul atrage boala, neputinta si nelinistea sufleteasca; pacatul aduce intuneric, incertitudine, frica; pacatul urateste, lasa sufletul pustiu, parasit; pacatul alunga harul Duhului Sfant, Il alunga pe Insusi Dumnezeu din camara sufletului nostru, lasandul-L in spatele usii inchise.

Sufetul cazut are nevie de sprijin sa se ridice;sufetul cazut are nevoie de Lumina pentru a iesi din intunericul pacatului;sufletul cazut are nevoie de "Doctorul sufletelor si al trupurilor noastre".

Dumnezeu doreste "insanatosirea "tuturor, ridicarea fiilor Lui din pacat, doreste sa auda de la fiecare:"Tata, am gresit la cer si inaintea Ta, nu sunt vrednic a ma numi fiul Tau!";Dumnezeu da iertare greselilor si odata cu aceasta si vindecare fie ea de natura trupeasca, fie sufleteasca.

De cele mai multe ori, Mantuitorul , pentru a da vindecare si iertare, cere omului credinta: "Crezi tu ca pot face Eu aceasta?", asteptand raspunsul omului: "Da, Doamne, cred, ajuta-mi necredintei mele!"Si imediat vine glasul lui Dumnezeu:"Indrazneste, credinta ta te-a mantuit. Mergi in pace. "

Fecare dintre noi asteapta acest raspuns mantuitor, dar Dumnezeu nu i-l da oricui;i-l da omului cu adevarata credinta, omului care si-a pus increderea numai in El, lepadand grija lumii si a celor pamantesti;CREDI NTA este puntea catre Dumnezeu, catre Viata :"Eu sunt Invierea si Viata;cel ce crede in Mine. chiar daca va muri va trai;si oricine traieste si crede in Mine nu va muri in veac. "(Ioan 11, 25-26).

Dandu- ne iertare pacatelor si vindecare de neputinelor trupesti, Dumnezeu asteapta de la noi indreptare si vointa puternica pentru a nu mai cadea in groapa pacatului.

Dupa multa pocainta, marturisirea credintei si intoarcere, fiecare primeste raspunsul mantuitor:"Iata, te iert si te dezleg de toate pacatele. "Insa odata iertati si vindecati de suferintele noastre trebuie sa ne interim in vointa, caci tot Mantuitorul zice:"Iata, te-ai facut sanatos, de acum sa nu mai gresesti. "Ori odata fiind curatiti de pacatele noastre si iertati, mintea si sufletul nostru trebuie sa se intareasca pe calea dreptatii, sa nu mai cada in groapa din care a fost ridicat.

"Voiesc sa fiu sanatos". Uneori neputinta trupeasca este soldata si cu deznadejdea;stim cu totii ca " cele ce sunt cu neputinta la om, sunt cu putinta la Dumnezeu"(Luca 18, 27), ca, doar atunci cand nu mai exista ajutor lumesc, omul apeleaza la ajutorul lui Dumnezeu. Deseori Dumnezeu, dupa indelungi rugaciuni asculta cererile noastre pentru a ne incerca credinta si rabdarea;ori acest lucru nu e prilej de deznadejde, ci de intarire si staruinta in rugaciune.

Sanatatea trupeasca aduce si liniste sufleteasca, pace si randuiala. Dumnezeu este singurul care poate da iertarea pacatelor, care cunoaste interiorul finite umane, si singurul care poate da vindecare.

El, Parintele cel preabun si mult-milostiv, vazand lacrimile fiilor Sai , durerea si suferinta lor nu intarzie sa aduca mangaiere, iertare si lumina. Nu e nimic mai multumitor pentru El decat sa vada iubirea si nadejdea fiilor Sai.

Fie ca Bunul Dumnezeu sa auda glasul rugaciunii fiecaruia dintre noi si sa ne dea iertare si vindecare de toate neputintele noastre , facandu-ne vrednici de rasplata:"Fie tie dupa credinta ta!"

Daniela

 

Despre autor

Daniela Macovei - Daniela Macovei

Colaborator
3 articole postate
Publica din 01 August 2010

02 Septembrie 2010

Vizualizari: 1257

Voteaza:

Doamne, inca o dorinta, voiesc sa fiu sanatos ! 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE