Despre minunile Sfintei Ana cu cei fara de prunci, femeile sterile si alti suferinzi

Despre minunile Sfintei Ana cu cei fara de prunci, femeile sterile si alti suferinzi Mareste imaginea.

Mulţime de minuni a făcut şi face bogăţia harului Sfintei Ana celor ce cu credinţă cheamă sfântul ei nume şi pretutindeni oferă grabnic ajutor şi înţelepciune celor ce se află în nevoi şi în primejdii. în mod special desface legăturile sterilităţii şi dăruieşte copii părinţilor fără de prunci şi femeilor sterile.

Mulţi - din zona Halkidiki şi alte oraşe şi sate mărturisesc cu bucurie despre mulţimea binefacerilor primite de la tămăduitoarea de boli Sfânta Ana. Aceştia, împlinind canonul rânduit, au primit dezlegarea nenaşterii lor de prunci. în multe regiuni frumoase din Halkidiki se aud numele Ioachim şi Ana, date de către părinţii ce erau mai înainte fără de prunci - după ce au primit dezlegarea de sterilitate prin mijlocirea harului Sfintei Ana în mod special primului lor copil.

La începutul secolului al XVIII-lea, comandantul turc (caimacamul) din insula Limnos era de mulţi ani fără copii. El a fost informat de către un bun prieten al său grec, care fusese şi el fără de prunci, că prin mijlocirile Sfintei Ana a primit dezlegarea sterilităţii soţiei sale, dobândind apoi copii. Auzind acestea, comandantul mohamedan a crezut şi a venit la schitul nostru şi, închinându-se Sfintei Ana, a rugat pe părinţii de atunci ai schitului să se roage făcătoarei de minuni ca să-i dăruiască prunci, vindecând sterilitatea soţiei sale.

Părinţii, văzând credinţa şi dorinţa acestuia, i-au dat ulei de la candela Sfintei Ana şi Sfânta Agheasmă şi îndrumările de rigoare, despre înfrânare şi post timp de patruzeci de zile împreună cu familia lui, şi să facă multă milostenie către orfani.

Mulţumind părinţilor, turcul s-a întors acasă, împlinind toate câte a fost sfătuit. După terminarea perioadei de înfrânare şi de post, în mod minunat, soţia lui a rămas însărcinată, iar după ce a dat naştere unui băiat, comandantul turc a venit din nou la schitul nostru, mulţumind Sfintei Ana, şi a dăruit o candelă de argint de aceeaşi greutate cu greutatea pruncului său. Candela respectivă se află în faţa sfintei icoane a Sfintei Ana, dând mărturie de minunea ce s-a petrecut în urmă cu două secole.

* * *
Creştinul evlavios Pantelimon Kiria- kopulos, inspector, cu domiciliul în oraşul Halandri, Attica, nu avea copii, însă îşi dorea foarte mult să devină tată. El l-a auzit pe un monah de la Sfânta Ana, care se afla pentru nişte treburi în Atena, povestind despre minunile Sfintei Ana, şi în special despre harul de a dărui copii celor fără de prunci. Din nefericire, datorită neputinţelor

omeneşti, nu a putut să realizeze toate câte impuneau cele explicate în legătură cu naşterea de prunci, însă a alergat degrabă la Sfânta Ana, rugându-se cu credinţă fierbinte la facătoarea de minuni pentru a avea un copil. Şi minunea s-a întâmplat: soţia sa a născut o fetiţă pe care au numit-o Ana. După aceasta, inspectorul însuşi a venit la schit, dăruind cu lacrimi mulţumirea şi slava ce o datora binecuvântatei Sfinte Ana, facătoarea de minuni.

* * *
Un alt creştin evlavios, Hristodoulos Pavlopulos, din Drama, învăţător, fără copii, a dobândit un copil, căruia i-a dat numele de Ana ca urmare a intervenţiei minunate a Sfintei Ana, pe care a chemat-o în ajutor cu credinţă fierbinte. Recunoscător faţă de Sfânta Ana, a trimis la schit un sfeşnic care a fost aşezat în faţa icoanei făcătoare de minuni, iar împreună cu acesta a mai dăruit două sfeşnice mici aurite şi două acoperăminte pentru Sfânta Masă, precum şi o dveră.

* * *
închinătorul evlavios Nicolaos Asimakis, din Brillisia de Sus, Atena, avea o soră fără de copii. Venind la schit a primit îndrumări pentru cazul femeii sterile, precum şi explicaţiile necesare.
Iată ce mărturiseşte în scrisoarea sa din 11.03.1996:
Sunt im închinător smerit, am trecut pe acolo precum vă amintiţi şi mi-aţi dat cele sfinte, ulei sfinţit, agheasmă şi anafură şi explicaţii, iar după ce sora mea, împreună cu soţul ei, au făcut tot ce trebuia, a rămas însărcinată şi se află în luna a patra, iar noi vă rugăm să o pomeniţi în continuare pentru a avea o naştere uşoară cu harului Sfintei Ana.
* * *
Soţia lui Polighiros Gheorghios Psatha a pierdut mai multe sarcini. Atunci Gheorghios Psatha a venit la schitul nostru şi s-a închinat

Sfintei Ana cu credinţă, promiţând că, atunci când se va naşte copilul, o să aducă ceară curată în cantitatea greutăţii pe care o va avea copilul. Acest lucru s-a împlinit, domnul Gheorghios aducând şi alte daruri pentru biserică. Şi, mulţumind apoi cu lacrimi, slăvea pe Dumnezeu şi pe Sfânta Ana cu recunoştinţă.

* * *
Anghelos şi soţia lui, Vasiliki, din satul Stavros, Halkidiki, nu aveau copii. Soţul Anghelos a venit la schitul nostru şi, închinându-se Sfintei Ana, a primit îndrumări de la părinţi şi tot ce mai trebuia în legătură cu canonul respectiv, pe care l-a înfăptuit întocmai. Cu harul Sfintei Ana au devenit părinţi ai mai multor copii, fiind recunoscători lui Dumnezeu şi Maicii Născătoarei de Dumnezeu. Amin.

* * *
Pashalis Viseris, din satul Vamvakofito (Sintiki Serres), a vizitat schitul şi, aflând de minunile Sfintei Ana, a rugat-o pe aceasta cu lacrimi pentru fiul său, care suferea de o boală incurabilă şi foarte dureroasă, şi a promis ca, după vindecarea acestuia, să săvârşească o noapte de priveghere în biserica Sfintei Ana.

Intorcându-se în satul său, l-a găsit vindecat şi deplin sănătos pe cel ce fusese suferind, pe fiul său, Constantin. Intrebându-l când s-a făcut bine, a aflat că minunea s-a săvârşit în ziua în care a făcut promisiunea privegherii. Astfel, ne-a trimis o scrisoare în care ne-a relatat cele întâmplate şi, odată cu aceasta, a trimis şi banii pentru cele necesare, încât s-a săvârşit privegherea în numele lui.

* * *
In satul Stanos din Halkidiki era o femeie grav bolnavă. Aceasta fusese consultată de patru medici, dintre care niciunul nu îi mai acorda vreo şansă de supravieţuire. Ieromonahul Neofit, venit acolo din Sfânta Ana cu obişnuitele drumuri pentru Schit, a fost chemat la căpătâiul bolnavei, a făcut slujba Sfinţirii Apei şi semnul Sfintei Cruci cu icoana Sfintei Ana, iar harul ei vindecător a lucrat, vindecând pe femeia află pe moarte, spre surpriza tuturor.

Drept semn al nespusei recunoştinţe către Sfânta Ana, soţul celei vindecate a dăruit schitului un juncan.

* * *
Gheorghe şi Ana, creştini cucernici din satul Melissa, nu dobândeau copii. Aflând ei despre mijlocirea Sfintei Ana pentru cei fără copii, Gheorghe a venit la schitul nostru.

Aici s-a închinat cu smerenie Sfintei Ana, a luat îndrumări de la stareţul Schitului, precum şi canonul rânduit. Făcând ei toate cele stabilite cu smerenie şi cu frică de Dumnezeu, în luna februarie a anului 1986 soţia Ana a rămas însărcinată şi a născut un prunc, iar mai târziu a născut şi alţii. Astfel, cea care era sterilă a devenit mamă a mai multor copii, slăvind şi binecuvântând pe Dumnezeu şi pe Maica Născătoarei de Dumnezeu, Ana.

* * *
Eu, Kostas Avgheris, îi mulţumesc Sfintei Ana împreună cu soţia mea, Teodora, că a ascultat rugăciunea noastră, iar după opt ani de căsătorie ne-a dăruit un copil.
Constantin şi Teodora Avgheris, în anul 1964, Trikala.

P.S. Dăruiesc această candelă Sfintei Ana, facătoarea de minuni, care mi l-a dăruit pe fiul meu.

* * *
Mulţumim Sfintei Ana, ce ne-a dăruit un copil, născut în data de 03.10.1987.


Hristodoulos şi Ana,din satul Nisios, Syn. 3 Messaria 2, Cipru

* * *
Eram un cuplu nefericit până ce nu am putut avea copii, dar harul Sfintei Ana a adus bucuria în casa noastră, dezlegând sterilitatea familiei noastre, şi am dobândit primul copil, pe Ioachim, după opt ani de căsnicie. A fost marea minune făcută de Sfânta Ana cu noi, nedrepţii şi păcătoşii. De aceasta suntem încredinţaţi şi îi suntem pururi recunoscători. Sperăm că ne va dărui şi alţi copii.

Gheorghe şi Anastasia, Giannitsa, Pellis, 1990

* * *
Noi am avut probleme cu naşterea de prunci, dar, cu harul Sfintei Ana, am dobândit primul nostru copil, pe foachim. Prin urmare, din adâncul sufletului nostru suntem recunoscători Sfintei Ana, care ne-a ascultat rugăciunea şi a adus în casa noastră bucuria şi împlinirea.

Haralambos şi Zoe Emerza, Giannitsa, 1991

Ieromonah Serafim Dunia

Fragment din Minunile Sfintei Ana, Editura Agaton

Cumpara cartea "Minunile Sfintei Ana"

 

Pe aceeaşi temă

09 Septembrie 2019

Vizualizari: 4667

Voteaza:

Despre minunile Sfintei Ana cu cei fara de prunci, femeile sterile si alti suferinzi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE