Pelerinaj in Egiptul crestin

Pelerinaj in Egiptul crestin Mareste imaginea.

Pelerinaj in Egiptul crestin

Plecari: 17 aprilie, 25 septembrie, 16 octombrie

Durata: 9 zile / 8 nopti

Ziua 1: Sosire in Egipt. Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 21:30. Plecare spre Cairo, decolare la ora 23:40; sosire in Cairo la ora 01:25 dimineata si transfer la hotel 4* .Cazare hotel 4*.

Ziua 2: Cairo crestin, piramidele si sfinxul. Mic dejun. Biserica Suspendata, Biserica Sf. Gheorghe (bis. grec-ortodoxa), Biserica Sf. Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona), Biserica Sfanta Varvara Dupa-amiaza dedicata Egiptului Antic: vizitarea platoului Giza - zona celor 3 piramide (piramida lui Keops - una dintre cele 3 minuni ale lumii antice,  piramida lui Kefren si a lui Mikerinos) , Sfinxului precum si Institutul de Papirus (locul unde se prelucreaza papirusul- demonstratie). Optional seara spectacolul de lumina si sunet la piramide. Cina si cazare in Cairo hotel 4*.

Manastirea Suspendata

Ziua 3: Wadi Natroun - Alexandria. Mic dejun. Plecare spre Wadi EL Natroun - (pustia Nitriei - 130 km de Cairo) sau „Wadi Sheheet - unde se cantaresc Inimile” - locul parintilor din Patericul Egiptean. Vizitam: Al Baramos (Manastirea Romanilor - Sf Moise cel Negru) , Al Beshoy (Manastirea Sfantului Paisie cel Mare), Al -Syrian (Manastirea Sirienilor - chilia Sf Paisie cel Mare, copacul Sf Efrem Sirul. Abu Magar (Manastirea Sfantul Macarie cel Mare, moastele celor 3 Sfinti Macarie si moastele Sf Ioan Botezatorul - daca este posibil - program pentru pelerini restrictionat). Ne indreptam spre desertul Mariout la Manastirea Sf . Mina . Cina si cazare in Alexandria hotel 4*.

Ziua 04: Alexandria. Mic dejun. Vizita la Catedrala Sf. Marcu unde se afla atat mormantul si parte din sfintele moaste ale Sf. Ap Marcu cat si moastele martirilor din El Fayoum, ep Dioscor. Actuala catedrala este inaltata pe locul in care Sf Ap Marcu, sosit in Alexandria in jurul anului 60, a ridicat prima biserica crestina. Conform traditiei, Sf Ap Marcu a fost arestat si martirizat in jurul anului 68, fiind inmormantat sub biserica pe care a ridicat-o. Catedrala este sediul Patriarhului Alexandriei, conducatorul Bisericii Copte Egiptene. (primul papa este considerat Sf Ap si Ev Marcu, increstinatorul egiptenilor si fondatorul Bisericii din Alexandria). Oprire la celebra Biblioteca din Alexandria si locul Farului din Alexandria. Cina si cazare hotel 4*.

 Pelerinaj Egipt

Ziua 5: Musturud / Tell basta (Bubastis) / Dakadous / Sakha. Mic dejun. Plecare catre locurile vizitate de Sfanta Familie. Ajungem in orasul Musturud unde Iisus a dus la aparitia unui izvor de apa. Pornim apoi spre orasul Al-Muharraq unde Fecioara Maria a spaaat hainele Fiului astfel crescand din apa o planta aromatica „Balsam”. Acolo putem vizita si Copacul Maicii Domnului. Urmatoarea oprire la Tell Basta pentru a vizita Izvorul Maicii Domnului care a inceput sa curga atunci cand Iisus a trecut prin apropiere - acest izvor este inconjurat de un templu antic al faraonilor. Plecare catre Dakadous pentru a vizita Biserica Maicii Domnului care a fost construita peste alte doua biserici din secolele 4 si 13. Urmatorul popas este Sakha, cunoscuta si sub denumirea (coptica) de Pekha-Issous, adica "Talpa lui Iisus", dupa basorelieful in stanca, reprezentare a talpii Pruncului.  Basorelieful in stanca poate fi  vazuta in Biserica Sf. Maria, inainte fiind secole de-a randul ascuns de teama jefuitorilor. Cina si cazare Cairo.

Ziua 6: Cairo / Manastirile de la Marea Rosie. Mic dejun. Plecare catre Manastirea Sfantul Pavel Tebeul, Manastirea Sfantul Antonie cel Mare, cea mai veche manastire din lume, construita in anul 360 d.C. Suim la pestera Sf. Antonie cel Mare (urcus anevoios!!) in care acesta a trait timp de 40 ani. Plecare spre Hurghada (230 km). Cina si cazare in Hurghada hotel 4*.

Pelerinaj Egipt

Ziua 7: Hurghada - Luxor. Mic dejun. Dimineata devreme plecare spre Luxor (280 km). Vizita optionala: la templele Karnak si Luxor; Valea Regilor si Colosii lui Memnon. Dupa masa plecare catre Assiut. Cina si cazare in Assiut hotel 5*. 

Ziua 8: Assiut. Mic dejun. Vizitarea Manastirii Dronka din muntele Assiut. Aici in grota muntelui a stat Familia Sfanta ultima perioada din Egipt. Vizitarea Manastirii Al-Muharraq in muntele Qousqam. Aici a stat Maica Domnului cu pruncul timp de 6 luni. Biserica de aici este considerata a fi cea mai veche Biserica crestina din lume, construita pe stanca pe care a stat copilul Iisus si pe care se odihnea Iosif cand ingerul Domnului i-a aparut in vis si i-a spus sa se intoarca in pamantul lui Israel  Manastirea este incercuita de un zid construit dupa modelul celui din Ierusalim. Pentru crestinii egipteni un pelerinaj la aceasta Manastire este echivalenta cu un pelerinaj in Ierusalim. Plecare spre aeroportul din Cairo. Imbarcare pe cursa Cairo - Bucuresti cu decolare la ora 03:25 si sosire in Bucuresti la ora 07:15 dimineata.

Tarif pachet : 740 euro / loc / camera dubla
Supliment camera single: 125 euro

Pelerinaj Egipt

Nu sunt incluse:

- taxe aeroport (obligatorii) : 105 eur/persoana (pot fi modificate pana in momentul emiterii biletului, conform politicii companiei Tarom) ;
- taxa de viza (obligatorie) : 15 euro/ persoana (viza se obtine pe aeroport, dar se achita la agentie)
- excursiile optionale, intrarea la mormantul lui Tutankhamon, piramide.

Servicii incluse:

- transport avion Otopeni - Cairo - Otopeni, zbor operat de Compania TAROM (orele de zbor se pot modifica).
- 9 zile/8 nopti - 7 nopti cazare in hoteluri de 4 si 5 stele ( 4 nopti Cairo cu demipensiune, 1 noapte Alexandria cu demipensiune, 1 noapte Hurghada cu demipensiune,1 noapte Assiut)

Agentia Vacanta
E-mail: balcescu@vacanta.net
Bd. N. Balcescu, nr. 35A, sector 1, Bucuresti
rezervariextern@vacanta.net
Tel: 021 315 74 11; 021 314 16 34
Fax: 021 314 16 33
Persoana contact: Cristina Munteanu
Tel: 0723.00.60.40/ 0766.66.60.40

03 Martie 2010

Vizualizari: 7492

Voteaza:

Pelerinaj in Egiptul crestin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE