Fuga in Egipt - Pe urmele Sfintei Familii

Fuga in Egipt - Pe urmele Sfintei Familii Mareste imaginea.

 

Fuga in Egipt - Pe urmele Sfintei Familii

 

1 - 16 martie 2008,     Egipt + Sinai

Pret estimativ: 1030 euro , grup de minim 40 pelerini

 

Ziua 0 : 1 martie 2008 - intalnire in Aeroportul Otopeni la ora 20.30, zborul la ora 22.25

Sosirea la Cairo unde vom fi intampinati de reprezentantul agentiei  care ne va insoti pentru obtinerea vizei si transferul la hotel 4 **** in zona Piramidelor.

 

Ziua 1

Dupa micul dejun, vizitam platoul Giza - zona celor 3 piramide ( piramida lui Keops - una dintre cele 3 minuni ale lumii antice,  piramida lui Kefren si a lui Mikerinos) si a Sfinxului.

 

Incepem apoi periplul crestin, cu vizitarea Old Cairo - Cairo Vechi: Muzeul Coptic pentru a admira o colectie rara  de vestigii ce dateaza de la inceputurile crestinismului in Egipt  (perioada Greco-romana),  Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona), Biserica Sfanta Barbara.

Cina si innoptare la hotel.

 

Ziua 2

Dupa micul dejun, vizitam biserica dedicata Fecioarei Maria, cunoscuta  sub numele de Adaweya  (Biserica Fecioarei de la bac) in Maadi, construita  pe locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Vizita la Biserica Fecioarei din Zeitun ( incepand din 1968, timp de trei ani consecutiv, Sf Fecioara Maria si-a facut aparitia deasupra cupolei bisericii, fiind vazuta de peste un million de persoane, de toate religiile). Vizita la copacul Sfintei Maria din Matariya ( care si-a deschis in mod miraculous trunchiul pentru a-I primi pe Prunc si Familia sa, ferindu-I de urmaritorii trimis de regale Irod).  De aici ne indreptam spre Mostorod, in Qaliubiya, localitate cunoscuta in trecut sub numele de al Mahamma  (locul Imbaierii) pentru ca aici Maria L-a imbaiat pe Prunc si i-a spalat hainele.  Vizita la Biserica Fecioarei de aici.  Urmatorul popas,  Samanud.  La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea o troaca mare de granit despre care se spune ca a fost folosita  de Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici.

Transfer la Port Said.  Cina si innoptare la hotel 4 **** in localitate.

 

Ziua 3

Vizitam Farma, aflata la 32km de Port Said, unul dintre primele  popasuri ale Sfintei Familii in Egipt.  Aici putem vedea ramasitele unei  biserici din secolul 1, aflata in restaurare, si alte vestigii crestine din  zona.  Pornim spre Basta (astazi , Zaqaziq), localitate unde Iisus a facut sa izorasca apa din pamant, iar prezenta lui a dus la prabusirea idolilor asa cum fusese prezis de profeti. Vizita la Copacul Fecioarei Maria din Belbeis.  Cina si cazare in  Belbeis.

 

Ziua 4

Transfer la Demietta, localitate in Delta Nilului.  Vizita la  Manastirea Sfintei Demiana (fondatoare vietii monahale femeiesti, fiica lui  Marcus, guvernator crestin de la mijlocul secolului 3.  Si-a dedicat viata  intru Hristos, impreuna cu alte 40 de fecioare, alaturi de care a fost ucisa  din ordinul lui Diocletian, in timpul persecutiei crestinilor.  Traditia  spune ca lacasul in care Demiana si fecioarele au trait si s-au rugat a fost construit de tatal acesteia pe locul unde Fecioara si Pruncul s-au  ascuns de Irod.

Cina si innoptare in Demietta.

 

 

Ziua 5

Vizitam localitatea Sakha, cunoscuta si sub denumirea (coptica) de Pekha-Issous, vulgarizat in Lysous, adica "Talpa lui Iisus", dupa basorelieful in stanca, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici.

 

Transfer la Alexandria. Vizitarea Catedralei Sf Marcu si a Bisericii Sf Ecaterina. 

Cina si cazare la hotel 4 **** in Alexandria.

 

Ziua 6

Parasim Alexandria si ne indreptam spre situl Abu Mina ( "Orasul Sfantului Mina" aflat in patrimonial universal UNESCO). 

 

De aici plecam spre Valea Natrun ( locul parintilor din Patericul Egiptean, sec IV) unde vizitam cele 4 manastiri:  Al Baramus ( Manastirea Romanilor - Sf Moise cel Negru) , Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare ), As Surian ( Manastirea Sirienilor - chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare).

Cina si cazare la hotel in Fayoum.

 

Ziua 7

Vizita la Manastirea Sf Gavril care dateaza din secolul 6/7, cu o  biserica din a doua jumatate a secolului 5. Vizita la Manastirea Sf Samuel, calugar nascut in 597 care si-a  petrecut primii ani in   Manastirea Sf Macarie din Valea Natrun si care a fost inzestrat de Domnul cu harul tamaduirii si al infaptuirii de minuni. La moartea lui Samuel in 693, lacasul adapostea intre 120 si 200 de  calugari si 12 biserici. Vizita la Manastirea Fecioarei, cunoscuta si sub numele de Manastirea  Sf Isaac.  Manastirea dateaza din sec 3 si a fost construita de Isaac,  unul dintre discipolii lui Sf Antoniu, care, la fel ca si Demiana, a fost  ucis in timpul persecutiilor lui Diocletian.

 

Transfer la Minya.  Cina si cazare la hotel 4 ****in Minya.

 

Ziua 8

Vizita la Manastirea Garnus in Maghagha, Minya.  Aici poate  fi vazut un put adanc din care se spune ca a baut Sfanta Familie. Popas la Muntele Tair, in Samalut, cunoscut de asemenea ca Gabal el Kaf (Muntele Palmei).  Dupa traditia copta, Iisus a intins mana sa prinda o stanca care era cat pe ce sa se desprinda din munte si sa se  prabuseasca peste barca in care se aflau cei trei.  Urma palmei lui Iisus e inca vizibila.  Manastirea Fecioarei de aici a fost construita in 328 de imparateasa Elena, mama lui Constantin, in amintirea trecerii Sfintei Familii pe aici.

 

Popas la Nazla Abeed, la dafinul care se spune ca s-ar fi plecat la trecerea lui Iisus.  Configuratia copacului este unica: toate ramurile  se tarasc pe pamant dupa care se ridica de la sol infasurate intr-o mantie  de frunze verzi, cunoscut sub numele de al Abeed (Adoratorul).

Cina si cazare la hotel in Minya.

 

Ziua 9

Pornim spre Asiut.  Vizita la Manastirea Dronca (Manastirea  Sf Maria) care se spune ca a fost construita in secolul 1 pe locul unde Sfanta Familie a facut un ultim popas pe drumul de intoarcere la  Betlehem.  Manastirea este loc de pelerinaj pentru un million de credinciosi in fiecare an care viziteaza locul cu precadere in luna august care, conform traditiei, este luna in care cei trei calatori au trecut pe aici.

 

Vizita la Manastirea Arsa (Deir al Muharraq) aflata in localitatea al Qusiya, la poalele Muntelui Qusqam.  Aici, conform traditiei copte,  Sfanta Familie a locuit timp de 6 luni si 10 zile intr-o grota  deasuprea careia se afla astazi altarul Bisericii Fecioarei, considerata una dintre primele biserici din lume.  Se spune ca piatra de altar i-a fost  Pruncului pat in timpul sederii aici.  Locul este supranumit de copti "Al doilea Betlehem".  Aici, Ingerul Domnului i-a aparut lui Iosif si i-a cerut sa  se intoarca in Israel.

Deplasarea cu trenul la Asuan.

 

 

Ziua 10

Sosirea in Asuan. Optional, vizita in Satul Nubian si gradina botanica de pe una dintre insule. Imbarcare pe vasul de croaziera pe Nil. Navigare Asuan- Kom Ombo.  Vizitarea templului in Kom Ombo ( optional). Revenirea la bord si navigarea spre Edfu (optional). Pranz, cina si cazare la bord (stationare in Edfu).

 

Ziua 11

Vizita dimineata devreme la templul din Edfu (optional).  Revenirea la bord si navigarea spre Esna si de aici spre Luxor.  Pensiune completa la bord (stationare in Luxor). Optional: vizite la templul din Luxor si la Valea Regilor.

 

Ziua 12

Debarcarea dimineata devreme in Luxor si plecarea in convoi spre  Hurgada si mai departe spre Zaafarana unde se viziteaza Manastirea Sf Antoniu  si Manastirea Sf Paul (primii eremiti / pustnici crestini).  Cina si cazare in Zaafarana.

 

Ziua 13

Transferul spre Sinai.  Cina si cazare in St Catherine.

 

Ziua 14

Optional escaladarea de noapte a Muntelui Sinai (denumit local Muntele lui Moise). Vizitarea Manastirii Sfintei Ecaterina.  Pornim spre Cairo cu popas in Valea ( oaza) Feiran pentru a vizita Manastirea Sapte Fete de aici.  Sosirea la Cairo, vizitarea bazarului Khan El Kalily ( cumparaturi, suveniruri).

 

Transfer la aeroport pentru zborul spre Romania (ora 4.10 in dimineata zilei de 16 martie 2008).

 

 

Pret informativ: 1030 euro pt grup de 40 pelerini

Pretul cuprinde :

Circuit de 15 zile / 14 nopti

Bilet avion Bucuresti - Cairo - Bucuresti si transferurile la /de la hotel

Transport cu autocar modern in Egipt si cu trenul ( cuseta)

Croaziera de  ****all inclusive, 2 nopti

Cazare in hoteluri de ****, conform standardelor din Egipt

Demipensiune ( mic dejun si cina)

Insotitor organizator, ghid egiptean specilizat in pelerinaje, vorbitor de limba engleza

Preot insotitor

Viza pentru Egipt

 

Cazarile incluse in pret (14 nopti): Cairo - 2 n, Port Said - 1 n, Belbeis - 1 n, Demietta - 1n, Alexandria - 1n, Fayoum -1n, Minya - 2n, tren cuseta - 1 n, vas croaziera - 2 n, Zaarafana - 1n, Man. Sf Ecaterina - 1 n

 

Programe optionale:

Cairo: platoul Giza, piramidele si Sfinxul ( 20 euro)

Asuan:  vizita in satul Nubian (15 euro), vizita pe Kitchener's Island / gradina botanica (10 euro)

Templele Kom Ombo si Edfu ( total 16 euro)

Luxor: templul din Luxor (15 euro), Valea Regilor ( 20 euro)

 

Pretul nu include: asigurarea medicala (- 15 ron), asigurarea storno - acopera riscul de a nu mai putea pleca in pelerinaj din motive medicale, calamitate etc ( 5 euro)

 

Pretul este calculat pentru grup de minim 40 turisti.

 

Informatii si inscrieri la :

Agentia de Turism MIRIAM TURISM

Covasna, str Borvizului nr 8, jud. Covasna, Tel. / fax:  0267.341.757 si  0723.645.180

Persoane de contact: Maria Chirculescu ( 0723.645.180), Nona Cismas ( 0723.212.396)

E-mail : miriamturism@yahoo.com, Site: www.miriamturism.ro

 

 

Pe aceeaşi temă

02 Iulie 2012

Vizualizari: 5681

Voteaza:

Fuga in Egipt - Pe urmele Sfintei Familii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE