Prezicerea Sfintelor Patimi

Prezicerea Sfintelor Patimi Mareste imaginea.

Prezicerea Sfintelor Patimi

Evanghelistul Matei ne informeaza ca, dupa rostirea invataturii eshatologice (XXIV-XXV), care se incheiase in seara zilei de Marti, in saptamana Sf. Patimi, Mantuitorul a zis ucenicilor Sai: "Stiti ca peste doua zile vor fi Pastile si Fiul Omului se va da sa se rastigneasca" (XXVI, 1-2). Aceste cuvinte au fost rostite in dimineata zilei de Miercuri, pe cand Domnul se afla in Betania, in casa lui Lazar, pe care-l inviase din morti.

In acel an (anul 30), Pastile iudaice, instituite de Moise ca sa aminteasca Evreilor eliberarea minunata din robia egipteana (Exod III, 21), cadeau intr-o zi de Sambata. Praznicul se incepea insa de Vineri seara, caci Iudeii nu socoteau zilele de la rasaritul la rasaritul soarelui, ca celelalte popoare, si nici dela miezul noptii la miezul noptii, cum se socotesc mai pretutindeni in vremea noastra, ci de la apusul la apusul soarelui.

Domnul arata Sfintilor Sai Apostoli ca drumul Crucii, despre care le vorbise in atatea imprejurari, este acum foarte aproape si ca El, Mesia cel adevarat, merge de buna voie spre moarte (Matei XVI, 21; XVII, 9, XX).

.

30 Martie 2012

Vizualizari: 3768

Voteaza:

Prezicerea Sfintelor Patimi 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

patimile lui hristos

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE