Parintele Acachie Valaamitul

Parintele Acachie Valaamitul Mareste imaginea.

Parintele Acachie Valaamitul a trecut la cele vesnice pe 30 ianuarie 1984, la varsata de 110 ani. Batranul Acachie a fost cel mai longeviv om care a trait in Scandinavia.

Inainte de a se calugari se numea Andrei Kuznețov. Locuia impreuna cu cei doi frati ai sai. Din cauza neintelegerilor cu sotia fratelui cel mic, dar si datorita dorintei sale de a deveni monah, paraseste casa parinteasca si pleaca la manastirea Solovki, de pe insula de la Marea Barents.

De aici ajunge in anul 1898 la Manastirea Sfintei Treimi de la Pécenga. Aici este tuns in monahism, in anul 1913, primind numele Acachie, in cinstea Sfantului Acachie, episcopul de Melitína. Sarcina sa a fost aceea de a ingriji caii manastirii, slujire pe care o va implini pana la batranete.

Dupa pacea de la Tártos din 1910, regiunea Pécenga a ramas pe teritoriul Finlandei. Din cauza inchiderii granitelor dintre Finlanda si spatiul rusesc, manastirea in care vietuia parintele Acachie a ramas izolata. In anul 1939, cand a izbucnit Razboiul de iarna dintre Finlanda si Uniunea Sovietica, monahii au fost luati prizonieri si dusi in Uniunea Sovietica. Vor reveni in manastire destul de repede, in afara de doi vietuitori. Operatiunile militare din apropierea locului in care era prezenta manastirea, ii va face pe monahii de aici sa se mute la Heinávesi si sa intre in obstea manastirii Noul Valaam. Impreuna cu acestia avea sa plece si parintele Acachie. Si la manastirea Valaam va ingriji caii manastirii. Manca destul de putin si participa neincetat la slujbele Bisericii.

.

02 Februarie 2017

Vizualizari: 1294

Voteaza:

Parintele Acachie Valaamitul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE