Iertarea - principiu crestin

Iertarea - principiu crestin Mareste imaginea.

Pacea mintii esteo calitate rar gasita in lumea aceasta. Lupta pe care o observam in jurul nostru oglindeste conflictul din propriile noastre minti. Calea  iertarii ne duce inapoi in noi insine,acolo unde se gaseste sursa tuturor conflictelor. Iertarea ne cere sa incetam sa mai aratam cu degetul spre altii si spre evenimentele din lume, ca si cand ele ar fi cauza durerii noastre si ,in schimb , sa ne indreptam atentia spre gandurile neiertate din propriile noastre minti. Aici putem face schimbari care vor duce la un sentiment din ce in ce mai profund de pace launtrica.

Calea iertarii poate fi practicata in fiecare zi,ea ne invita sa incetam sa mai vedem lumea ca pe sursa durerilor noastre si ne incurajeaza sa ne aducem aminte ca solutia  vindecarii este o gandire  care nu emite judecati la adresa altora.Cine trebuie iertat? Este desigur intrebarea fundamentala. Multi cred ca trebuie sa iertam raul care ni s-a facut.Dar este intotdeauna vorba despre altii, sau s-are putea sa fie vorba despre noi insine?Trebuie sa ramanem victime sau exista alta cale?Daca observam la cineva un comportament negativ sa nu-l percepem ca un atac la adresa noastra, ci ca un strigat de ajutor. Daca extindem iertarea asupra altora,atunci automat extindem iertarea si asupra noastra.Ceea ce le oferim celorlalti-fie iubire, fie ura -ne oferim si noua insine.

Iubiti pe vrajmasii vostri,binecuvantati pe cei ce va blesteama,faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va prigonesc(Matei5/44).Rugaciunea pentru dusmani devine rugaciune pentru propria noastra libertate.Rugaciunea la orice nivel este intotdeauna pentru noi insine.Roaga-te pentru dusmanii tai ,pentru ca in aceasta sta propria-ti mantuire.Iarta-i pentru pacatele lor si astfel vei fi si tu iertat. Pasind pe calea iertarii vom intelege ca dusmanii nostri sunt mantuitorii nostri.Nimic nu ajuta mai mult ca dusmanii in aducerea la suprafata a gandurilor de neiertare din mintea noastra.

In viata de zi cu zi daca avem o problema de sanatate ,atunci putem spune corpului:"Imi pare rau ca ti-am facut rau cu gandurile mele negative .Te rog ,iarta-ma."Sa repetam acest lucru cu sinceritate si problema poate sa dispara. Daca avem un copil cu probleme la scoala ,putem repeta mental :"Te rog iarta-ma" Este esential ca cererea de iertare sa fie profund sincera. Accesul la miracol si implicit la supraconstient nu este posibil decat daca reincepem sa privim lumea  prin ochii unui copil .(Ca sa sjungem in imparatia lui Dumnezeu trebuie sa redevenim iar copii-Iisus Christos).Este vorba de redescoperirea inocentei,nu despre cultivarea infantilitatii.Este vorba despre acea stare in care nu judecam ,nu punem etichete si ne redobandim bucuria de a trai. Asadar IARTA-MA! TE IERT! MULTUMESC! TE IUBESC ! Acum cat suntem in viata!

Vizireanu Fulvia (Felicis)

Despre autor

felicis Felicis felicis Felicis

Colaborator
30 articole postate
Publica din 29 Iulie 2010

Pe aceeaşi temă

05 Iulie 2012

Vizualizari: 3534

Voteaza:

Iertarea - principiu crestin 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Aurelian MicsaPostat la 2011-02-11 18:03

    Cineva m-a intrebat :" Cine esti tu sa ierti pe altcineva ?" si nu am stiut atunci ce sa ii raspund...acum am aflat raspunsul si stiu ce trebuia sa ii raspund " Sti de fapt eu ma iert pe mine " Iti multumesc pentru articol...ma va ajuta...

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE