Panagia Melikiotissa - icoana impuscata cu 55 de gloante

Panagia Melikiotissa - icoana impuscata cu 55 de gloante Mareste imaginea.

Panagia Melikiotissa este o icoana facatoare de minuni ce se afla in biserica din satul Melikis, localitate situata in regiunea Imathia, Grecia. Cu 67 de ani in urma, locuitorii din Melikis au consemnat urmatoarea minune a Maicii Domnului. Nascatoarea de Dumnezeu a ocrotit  satul si sute de persoane de la moarte in timpul Razboiului civil din Grecia.

Icoana Panagia Melikiotissa, care disparuse de mai bine de 50 de ani, a reaparut in acele vremuri tulburi. De data aceasta s-a aflat in mainile noului preot paroh al Bisericii Sfanta Parascheva, parintele Gheorghe. Localnicii au considerat reaparitia icoanei ca pe un semn primit de la Dumnezeu, o dovada a faptului ca nu i-a parasit. Acestia marturisesc ca icoana pana in ziele noastre este facatoare de minuni. Folcloristul si jurnalistul Gheorghe Melikis relateaza despre aceasta minune, un eveniment cu totul inexplicabil, pe care niciunul dintre cei care l-au trait nu-l vor putea uita.

Panagia Melikiotissa

Reprezentarea rara a chipului Maicii Domnului, care atrage privirea oricarei persoane care il zareste pentru prima data, este insa al doilea element care face aceasta icoana cu totul speciala. Primul element este cel pe care locuitorii din Melikis il considera o minune: in icoana au fost descoperite 55 de gloante cu exceptia chipului Nacatoarei de Dumnezeu care a ramas neatins.

Minunea s-a petrecut pe 17 martie 1947. Razboiul Civil a transformat intreaga regiune intr-o zona nesigura iar viata localnicilor era in pericol. In Biserica Sfantul Nicolae, numerosi soldati, femei si copii (potrivit martorilor erau 55 de persoane) se adaposteasteau pe timpul razboiului.

Inainte de ivirea zorilor, s-au auzit primele impuscaturi in apropierea bisericii. Acestea au fost urmate de incercari ale rebelilor de a sparge usile din lemn ale bisericii.

Panagia Melikiotissa

Intrucat acestia nu au reusit, au inceput sa traga in biserica la foc automat. Dupa ce au ramas fara gloante au intrat in biserica si au fost uimiti de ceea ce au vazut. Niciuna dintre persoanele aflate in biserica nu fusese ranita.

Toate gloantele au fost gasite in icoana Maicii Domnului. Niciun glont nu a atins insa chipul Maicii Domnului, care continua sa priveasca catre fiecare persoana cu blandete si dragoste.

Radu Alexandru

21 Mai 2021

Vizualizari: 13266

Voteaza:

Panagia Melikiotissa - icoana impuscata cu 55 de gloante 4.00 / 5 din 3 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE