Celui ce are i se va da

Celui ce are i se va da Mareste imaginea.

Cuvintele "Caci celui ce are i se va da; dar de la cel ce nu are si ce are i se va lua" (Marcu 4, 25) par a nu fi rostite de Hristos. Caci dupa a noastra minte, ar trebui sa ia de la cel ce are si sa daruiasca si celui ce nu are. Dar Hristos prin aceste cuvinte nu cauta sa fie nedrept, ci sa ne lumineze.

Mantuitorul arata ca fiecare dintre noi are menirea de a inmulti darurile primite de la Dumnezeu. Prin inmultirea lor, ajungem la asemanarea cu El.

Iar daca inmultirea lor aduce asemanarea cu Dumnezeu, atunci trebuie sa cautam sa le inmultim in fiecare clipa. Parintele Constantin Galeriu spunea "Sa fii pregatit ca si cum ai pleca in clipa asta". Traind sub acest chip, putem avea parte de cuvintele: "Bine, sluga buna si credincioasa, peste putine ai fost credincioasa, peste multe te voi pune, intra intru bucuria Domnului" (Matei 25, 21).

Pierderea cu buna stiinta sau din neglijenta a darurilor sau a darului de la Dumnezeu inseamna refuzul de a innoi firea omeneasca. Sa retinem ca nu este om lipsit de dar din partea lui Dumnezeu. Si sa nu uitam ca daca darul pe care il avem noi este prezent si in alti semeni, nu e dovada unei lipse de creativitati din partea lui Dumnezeu. Caci fiecare dintre noi primeste de la El o putere de a inmulti darul intr-un mod unic, iesit din comun.

Luati seama la voi si vedeti cu ce daruri ati fost inzestrati. Iar dupa ce ati cunoscut darurile, cautati sa le inmultiti. Nu traiti la voia intamplarii. A lasa darurile de izbeliste, inseamna a ne face partasi "intunericului cel mai din afara", unde va fi plangerea si scrasnirea dintilor (Matei 25, 30). Nu fiti invidiosi daca veti vedea ca sunt semeni care au mai multe daruri decat dumneavoastra. In astfel de situatii, amintiti-va de cuvintele "celui caruia i s-a dat mai mult, mai mult se va cere de la dansul" (Luca 12, 48). Lucrati si veti vedea ca omul de azi din dumneavoastra e mai bogat decat cel de ieri si cautati sa-l faceti si pe cel de maine sa fie mai lucrator ca cel de azi.

Sa va fereasca Dumnezeu de gandul ca aveti diferite daruri doar ca urmare a propriilor dumneavoastra lucrari. Sa aveti neincetat gandul ca toate darurile sunt de la Dumnezeu. Si niciodata sa nu spuneti ca nu putem inmulti darul. Rugati-L pe Dumnezeu sa va ajute sa impliniti ceea ce vi s-a incredintat. Caci El spune: "Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Ca oricine cere ia, cel care cauta afla si celui ce bate i se va deschide" (Matei 7, 7-8).


Inmultiti darul si veti lua chipul lui Hristos.

Adrian Cocosila
 

.
Pe aceeaşi temă

18 August 2023

Vizualizari: 17263

Voteaza:

Celui ce are i se va da 4.64 / 5 din 11 voturi. 5 review utilizatori.

Comentarii (5)

  • costel popescu Postat la 2012-06-20 14:27

    Unii au darul de a canta, altii de a invata pe semeni ... acestea sunt darurile.

  • Marius Mihai MatasariuPostat la 2012-06-20 11:05

    ce sunt darurile ? la ce se refera?

  • Valerica PauletPostat la 2012-06-19 16:54

    Doamne, ajută-ne să descoperim minunatele daruri cu care ne-ai înzestrat şi să le înmulţim.

  • costel popescu Postat la 2012-06-19 09:35

    Mantuitorul ii spune femeii din Samaria ca cel care va bea din El in veac nu va mai inseta, caci apa pe care i-o va da El se va face in el izvor de apa curgatoare, spre viata vesnica. E o alta marturie ca "celui ce are i se va da" - omul care inmulteste darurile nu doar gusta apa cea vie, devine prin har el insusi izvor.

  • TRAIAN IOACHIM NICULAPostat la 2012-06-19 08:26

    AJUTANE DOAMNE SA INMULTIM IN TOT TIMPUL DARURILE TALE!!! AMIN!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE